UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-09-30 19:02

Fővárosi sikerek a kadét kardozóknál

Szűcs Luca lehengerlő magabiztossággal győzött a 2018–2019-es első Magyar–Kupa-válogatón a kadétkorú leányoknál, míg a fiúknál Horváth Gergő nyerte a vasasos házidöntőt.

Horváth Gergő nyerte az első idei MK-fordulót Forrás: hunfencing.hu
Horváth Gergő nyerte az első idei MK-fordulót Forrás: hunfencing.hu
K. T. I. - utanpotlassport.hu Az már a finálé előtt biztos volt, az új idény első kadétaranyérme kardvívásban a Vasashoz kerül, mivel a Magyar–Kupa-válogatón a klub két tehetsége, Horváth Gergő és Szántó Zoltán csapott össze. Az asszóból Ravasz Etele tanítványa jött ki jobban: Gergő 15-13-ra tudott nyerni. „Elégedett vagyok, de a vívásom lehetett volna még jobb is. Úgy érzem, még maradt bennem. Ez a verseny döntött arról, hogy jövő héten ki indulhat a gödöllői Európa–kupa-versenyen. Remélem, ott sikerül még jobb formát mutatnom” – értékelte a napot Horváth Gergő. „A verseny maga nagyon pörgős volt, s én jobban élvezem, ha nem kell sokat várni két asszó között. A tavalyi versenyhez képest fejben és technikailag is erősebbnek éreztem magam. Talán ennek még jobban is örülök, mint az aranynak” – tette hozzá a Vasas vívója. A dobogóra Tóth Patrik (BVSC) és Pintér Levente (DVSZ) állhatott még fel. A leányoknál a BVSC-s Szűcs Luca örülhetett, aki a döntőben szintén 15-13-ra nyert, az ellenfele a GEAC neveltje, Missurai Pálma volt. Luca imponáló magabiztossággal jutott el a döntőig: a csoportban veretlenül zárt, s a második legjobb tusaránnyal került a főtáblára, ahol előbb Varga Emíliát (TFSE) 15-3-ra, majd klubtársát, Urbán Lucát 15-6-ra, végül a vasasos Báthory Katát 15-9-re győzte le a fináléba vezető úton. A bronzérmeket Battai Sugár Katinka (TFSE) és Báthory Kata vitték haza a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokból. A junioroknál Nagy Valentina és Urbán Tamás nyerte az első MK-válogatót.

KADÉT MAGYAR-KUPA KARDVÁLOGATÓ EGYÉNI LEÁNY 1. Szűcs Luca (BVSC) 2. Missurai Pálma (GEAC) 3. Battai Sugár Katinka (TFSE) és Báthory Kata (Vasas) EGYÉNI FIÚ 1. Horváth Gergő (Vasas) 2. Szántó Zoltán (Vasas) 3. Tóth Patrik (BVSC) és Pintér Levente (DVSZ)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.