UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-10-02 09:33

Még mindig hibátlanul

Három győzelemmel mutatkozott be az ifjúsági korosztályban a leány U17-es kézilabda-válogatott. Ifj. Kiss Szilárd nyílt Eb-aranyérmes együttese a kínai „B”-válogatott mellett a szlovénok korosztályos csapatát is felülmúlta. A szakvezető elégedetten értékelte a kontinensviadal óta először együtt töltött hetet.

B. V. – utanpotlassport.huTizenkilenc fellépés, tizenkilenc győzelem. Így nyitották közös kalandjukat a nemzeti csapatban a leány U16-os kézilabda-válogatott tagjai a 2017/18-as évadban, amelynek végén aranyéremmel zártak a svédországi korosztályos nyílt Európa-bajnokságon.

A júliusi nyílt Eb-n aranyérmes leányválogatott immár az ifjúsági korosztály megméretéseire készül Forrás: EHF
A júliusi nyílt Eb-n aranyérmes leányválogatott immár az ifjúsági korosztály megméretéseire készül Forrás: EHF
Ifj. Kiss Szilárd csapata az ifjúsági korosztályban első hivatalos világversenyére készül. Az idény első „válogatott” hetén Balatonbogláron újabb három győzelmet aratott a társaság: 37 – 26-ra legyőzte a kínai felnőtt „B”-válogatottat, aztán előbb 36 – 16-ra, majd 41–23-ra múlta felül a szlovénok U17-es együttesét. „Most találkoztunk először az Európa-bajnokság óta, elsősorban arra voltunk kíváncsiak, mennyit felejtettek a lányok a nyár óta. A kínaiak ellen kiegyenlített meccset játszottunk, de a második félidő elején volt egy nagyon erős negyedóránk, akkor tíz gólt tettünk közé, arra büszkék lehetünk. A szlovénoknál pedig egyértelműen nagyobb játékerőt képviselünk, papírforma-győzelmeket arattunk.” A szlovénok elleni mérkőzés egyébként azért is fontos volt, mert a jövő nyári U17-es Európa-bajnokság házigazdája volt az ellenfél. A magyar válogatott a felkészülés során a mostani mérkőzések „visszavágójaként” ellátogat Celjébe, ahol lehetősége lesz alkalmazkodni a kontinensviadal körülményeihez. A serdülőkorosztályban veretlen együttesnek az ifik között sem változnak a céljai. A NEKA trénereként is dolgozó szakvezető abban bízik, hogy hasonló ütemben folytatódik a lányok fejlődése. „Egy lépéssel közelebb vagyunk a felnőttkorhoz, közelegnek az első igazán nagy megméretések. A tervek szerint minőségi csapatokkal szemben tudunk készülni. A csapat magja kialakult, de szeretném hangsúlyozni, hogy az ajtó továbbra is nyitva áll mindenki előtt. Azt szeretnénk, hogy nagy verseny, egészséges rivalizálás alakuljon ki az egyes posztokon a csapatba kerülésért. Ha így lesz, akkor járunk jó úton.” A válogatott jövő nyáron két nagy tornán is részt vesz: előbb a bakui EYOF-ra (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál), majd a szlovéniai Európa-bajnokságra utazik az együttes. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.