UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-10-03 18:44

Féltucat gól a nyitányon

Fölényes győzelemmel kezdte Európa-bajnoki selejtezőcsoportját a magyar U19-es leány labdarúgó-válogatott: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai 6−0-ra diadalmaskodtak Üllőn Moldova együttese felett.

G.G. – utanpotlassport.hu   A magyar válogatott − amely az őszi felkészülés során két-két mérkőzést játszott Észak-Írország és Szlovénia ellen, ezeken egy döntetlen és három vereség volt a mérlege − nagy fölényben futballozott a találkozón, amelyen a 17. percben Pusztai Sára óriási, 23 méteres lövésével nyitotta meg a gólok sorát. Három perccel később Farkas Lilly Anna néhány méterrel közelebbről, de talán még nagyobb találattal növelte az előnyt, újabb négy perc elteltével pedig Kovács Laura értékesített egy 11-est.

Sima győzelemmel rajtolt U19-es leányválogatottunk Fotó: mlsz.hu
Sima győzelemmel rajtolt U19-es leányválogatottunk Fotó: mlsz.hu
Az első félidő rendes játékidejének utolsó percében újra Farkas volt eredményes egy védelmi hibát kihasználva, majd a hosszabbításban Vachter Fanni harcos labdaszerzését követően Dorner Dóra Zita hozta kihagyhatatlan helyzetbe Pintye Vivient. A végeredmény viszonylag korán, az 50. percben kialakult, ekkor a szünetben csereként pályára lépő Bódai Viktória egy balról érkező beadást bólintott tökéletesen a kapuba. A csoport másik mérkőzésén a finn válogatott 5−0-ra nyert a macedónok ellen. A magyarok szombaton Macedónia ellen folytatják szereplésüket a négyes tornán, majd jövő kedden Finnország ellen zárul a viadal. Az Eb-selejtezők tizenkét, egyenként négycsapatos csoportban zajlanak, a kvartettekből az első kettő, illetve a két legjobb harmadik (csak az első két helyezettek elleni eredmények figyelembevételével) jut az elitkörbe, ahol már a címvédő Spanyolország és Franciaország is csatlakozik a mezőnyhöz. Az elitkör sorsolását november 23-án rendezik, az ott résztvevő huszonnyolc válogatottat hét csoportba osztják, s a négyes tornák győztesei jutnak ki a jövő júliusi, skóciai korosztályos kontinensviadalra.

U19-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 5. CSOPORT Magyarország−Moldova 6−0 (5−0) Üllői Sporttelep Vezette: Shukrula (holland) Magyarország: Terestyényi − Nagy (Kovács V., a szünetben), Kovács L., Váradi, Csolti − Kovács E., Farkas, Pusztai − Vachter, Dorner (Bódai, a szünetben), Pintye (Vári, a szünetben). Szövetségi edző: Turtóczki Sándor Moldova: Druta − Ilasco, Petrovscaia, Sanduleac, Lucas (Teesanu, 84.) − Onica (Lohin, a szünetben), Corotnean (Mesina, a szünetben) − Lungu (Bagrin, 8.), Mardari, Vlas − Terentiev (Darovan, 76.). Szövetségi edző: Alina Steţenco Gól: Pusztai (17.), Farkas (20., 45.), Kovács L. (24., 11-esből), Pintye (45+2.), Bódai (50.)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.