UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-10-05 11:09

Kezdésként világbajnoki bronzérem

Ahogy korábban már írtunk róla: bronzérmet szerzett a szeptemberben Dél-Koreában megrendezett sportlövő junior-világbajnokságon a KSI SE pisztolyos triója. A 20 éves Egri Viktória, a 17 éves Komáromi Krisztina Panna és a 16 éves Fábián Sára Ráhel a sportpisztolyosok 25 méteres számában állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Komáromi Krisztina Pannával beszélgettünk a sikerről, aki arról is mesélt, hogy vágott bele a sportágba, és mi az, ami leginkább megfogta benne.

M. Sz.utanpotlassport.hu  Az év elején Győrött megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon a juniorok között debütáló Komáromi Krisztina Panna arról beszélt honlapunknak, miként lett élete fontos része a sportlövészet. – Korábban öttusáztam, és a versenyszámok közül a lövészet volt a kedvencem. Úgy döntöttem: eljövök egy edzésre a sportlövőkhöz, hogy megnézzem milyen, és én milyen vagyok, illetve lehetek benne. Nagyon megtetszett, úgyhogy a váltás mellett döntöttem.

A juniorok között eltöltött első évében világbajnoki bronzérmet szerzett Komáromi Krisztina Panna Forrás: bssb.de
A juniorok között eltöltött első évében világbajnoki bronzérmet szerzett Komáromi Krisztina Panna Forrás: bssb.de
Mi az, ami leginkább megfogott a sportágban? – Nagyon tetszik, hogy nem az erő dominál benne. Fejben kell ott lenni végig a versenyen, és hosszú ideig koncentrálni. Ez természetesen néha nem egyszerű, de ettől szép.  Mit teszel olyankor, amikor rossz napod van, és nem megy úgy, ahogyan szeretnéd? –  Ilyenkor a legelső teendő, hogy fejben rendbe rakjam magam, és kizárjam a gondolatokat. Persze vannak különböző praktikáim, amivel ezeket elősegítem. Kikapcsolódást jelent számomra például a rendszeres futás is. Ha van is rossz napom, másnapra általában „elmúlik”. –  Miért pont a KSI? –  Én a sportiskolásoknál öttusáztam, úgyhogy kézenfekvő volt. Így csak sportágat, és nem egyesületet váltottam. –  Mi volt a legjobb eredményed idáig, amire a legszívesebben visszaemlékszel? –  A legutóbb, Csangvonban szerzett junior-világbajnoki csapatbronzérem. Rendkívül boldog vagyok emiatt, és hatalmas büszkeséggel tölt el.  Hogy érezted magad Dél-Koreában? – Nagyon tetszett a környezet és a kultúra is, bármikor visszamennék, ha úgy adódik. Nagyon élveztem az ott töltött napokat.
A bronzérmes „KSI-s" trió (Komáromi Krisztina Panna, Egri Viktória, Fábián Sára Ráhel) Forrás: ISSF
A bronzérmes „KSI-s" trió (Komáromi Krisztina Panna, Egri Viktória, Fábián Sára Ráhel) Forrás: ISSF
– Hogyan fogadtak a klubtársaid, barátaid? Hogyan várt itthon a családod? – Rengetegen kijöttek elénk a reptérre is, mindenki örömmel fogadott. Nagyon büszkék voltak nem csak rám, hanem az egész csapatra. Az ifjú sportlövőnő arról is szólt, hogy most az alapozás következik, amit szeretne maximális erőbedobással végigcsinálni, hogy aztán az elkövetkező versenyeken minél jobban szerepelhessen.   Amit eddig a KSI-s junior-világbajnoki bronzérmes trió sikeréről írtunk: Csupa pisztoly Célkeresztben Tokió További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.