UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-10-17 21:26

Fatime hetedik lett

A 44 kilogrammos Beringer Fatime a hetedik helyen zárta a bahamai junior cselgáncs-világbajnokság nyitónapját. Az 55 kilogrammos ifjúsági vb-bronzérmes Feczkó Csanád elsőévesként esett ki. Igaz, ő is nyert egy meccset.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Véget ért a Bahamákon a junior cselgáncs-világbajnokság első napja, amelyen a legkisebb súlycsoportoké volt a főszerep. A magyarokat a fiúk között az 55 kilogrammos ifjúsági világbajnoki bronzérmes Feczkó Csanád képviselte.

Beringer Fatime (fehérben) a hetedik helyen zárta a vb-t Forrás: live.ijf.org
Beringer Fatime (fehérben) a hetedik helyen zárta a vb-t Forrás: live.ijf.org
A Miskolci VSC sportolója − a vezetőedző, Horváth László elmondása szerint − hozta a kötelezőt az első mérkőzésén a kolumbiai Rodriguez Livannal szemben, akit 3:08 perc alatt fojtással győzött le. A folytatásban jöhetett az idei szófiai junior Európa-bajnokság ezüstérmese, az azeri Rovsan Alijev. Csanád már Bulgáriában is találkozott vele, akkor kikapott tőle, így lett volna miért visszavágni. A bravúr azonban elmaradt, ugyanis a magyar fiún két wazari értékű akciót is csinált Alijev, így Feckó helyezés nélkül zárta a világbajnokságot. „Erőnlétben rengeteget kell még fejlődnie − mondta Horváth. − Ennyi különbség volt kettejük között. Úgy vélem, ezt a lemaradást bő egy év alatt be lehet hozni. Nagyjából másfél-két kiló tömör izomra van még szükség ehhez a kategóriához. Ami a versenyt illeti: sajnos ebben a sorsolásban ennyi volt, így ez volt a realitás vele szemben.” A 44 kilós Beringer Fatime képviselte lányainkat szerdán. Neki nem úgy sikerült a korosztályos Eb egy hónappal ezelőtt, ahogyan eltervezte, hiszen esélyesként kapott ki rögtön az első meccsén. A vezetőedző, Radics Attila szerint fejben nem bírta elviselni a nyomást Bulgáriában. Fatime most rendkívül magabiztosan kezdett; mindössze 9 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy ipponnal legyőzze az amerikai Carli Orozót. A negyeddöntő viszont hidegzuhanyként érte, mivel attól a francia Melanie Frigoultól kapott ki, akit már kétszer is megvert az idén. A lehetőség adott maradt a szépítésre; a junior kontinensbajnokságon bronzérmes azeri Safag Hamidovával szemben kellett bizonyítani a vigaszágon. Fatime nem küzdhetett tovább az éremért, mert 39 másodperc alatt iponnal alulmaradt, így a hetedik helyen zárta a megméretést. Radics úgy véli, hogy a sorsolása alapján el kellett volna jutnia az elődöntőig, de szerinte a hetedik, pontszerző hellyel sem lehetünk elégedetlenek. Amit eddig a világbajnokságról írtunk Bahamák, itt vagyunk! További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.