UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-11-01 12:59

Élvonalbeli kapuban

Újabb NEKA-játékos igazolt felnőttélvonalbeli klubhoz. Ezúttal a 18 éves kapus, Győri Kristóf kapott lehetőséget a felnőtt NB I-ben tizenkettedik helyen álló mezőkövesdi csapatban. A párizsi nemzetközi tornán az ifjúsági válogatottban is bizonyító játékos párhuzamosan a balatonbogláriak NB I/B-s együttesében is játszhat.

B. V./UP-info A Nemzeti Kézilabda Akadémia kapusa, Győri Kristóf a felnőttélvonalban szereplő Mezőkövesdi KC-hoz igazolt. Az NB I-es klub hálóőre, Tóth Koppány keresztszalag-sérülést szenvedett, és több hétre kidőlt a sorból, emiatt vált szükségessé fiatal kézilabdázó szerződtetése a szezon közben.

Győri Kristóf immár a felnőtt NB I-ben bizonyíthat Forrás: EHF
Győri Kristóf immár a felnőtt NB I-ben bizonyíthat Forrás: EHF
Győri – aki a párizsi nemzetközi tornán az ifjúsági válogatottban is bizonyított – az MKSZ tehetségeket menedzselő Elit programjának tagja és komoly erőssége a százszázalékos mérleggel első helyen álló ifjúsági, illetve NB I/B-ben szereplő NEKA-csapatnak. A 18 esztendős hálóőr kettős játékengedéllyel véd a Mezőkövesdben, ami azt jelenti, hogy a NEKA NB I/B-ben szereplő mérkőzésein továbbra is szerepelhet, az ifjúsági csapatban ugyanakkor nem lép pályára. A NEKA ügyvezetője, Mocsai Tamás örül annak, hogy újabb ígéretes fiatal játékost adnak az NB I-be: „A Nemzeti Kézilabda Akadémia küldetése olyan tehetséges sportolók kinevelése, akik helytállnak az NB I-es csapatokban, és előbbre viszik a magyar kézilabdát. Számomra egyben öröm, megtisztelés és visszaigazolás is Győri Kristóf megkeresése a Mezőkövesdi KC által. Kristóf immár a huszonnyolcadik játékos az utóbbi két évben, aki az élvonalban kap lehetőséget, s ez alátámasztja a NEKA képzési modelljének minőségét, kijelöli a tovább folytatandó irányt. Az év közben történő kölcsönadás alapvetően nem szerencsés, de ebben az esetben saját érdekeinket háttérbe helyezzük, és sok sikert kívánunk a Mezőkövesdi KC számára, továbbá Kristófnak pozitív tapasztalatokat az élvonalban” – nyilatkozta Mocsai. Az igazolás kapcsán Juhász István, az MKSZ Elit program vezetője a következőképpen nyilatkozott: „Az MKSZ nemrég elindított Elit programjának első eredményét könyvelhetjük el Kristóf NB I-be kerülésével. A program egyik alapvetése, hogy az abban szereplő sportolók képességeikhez mérten a legmagasabb osztályban pallérozódjanak, amely segíti a fejlődésüket.” Buday Dániel, a Mezőkövesd vezetőedzője is örömmel konstatálta az eredményt: „A sérülés folytán kialakult helyzetben olyan játékost kerestünk, akinek kihívás és egyben megtiszteltetés az első osztályban, illetve Mezőkövesden játszani. A posztra mindenképpen tehetséges magyar játékost szerettünk volna igazolni, melynek Kristóf teljes mértékben megfelel. Külön köszönjük a Nemzeti Kézilabda Akadémia önzetlenségét, valamint a játékos menedzserének hatékony közreműködését.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.