UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-11-02 19:56

Pupp Réka ezüstérmes

Magyar ezüstéremmel kezdődött a győri Audi Arénában az U23-as cselgáncsozók Európa-bajnoksága; a junior Eb-győztes, felnőtt kontinensbajnoki ötödik, 52 kilogrammos Pupp Réka állt fel a dobogó második fokára.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A junior Európa-bajnok, felnőtt kontinensbajnoki ötödik, 52 kilogrammos Pupp Réka ezüstérmet szerzett a győri U23-as cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján.

Pupp Réka ezüstérmes lett Győrött
Pupp Réka ezüstérmes lett Győrött
A nők szövetségi kapitánya, Toncs Péter oldalunknak elmondta, sorsolása alapján mindenképpen várható volt Rékától, hogy eljusson a fináléig. Ennek megfelelően első mérkőzésén könnyedén, ipponnal győzte le a román Camelia Ionitát. A folytatás a négy között már nehezebb volt, hiszen az orosz Tatjana Plotnikova jól állta a sarat; csak az aranypontban dőlt el a meccs. Réka 4:56 perc alatt végül szintén ipponnal verekedte be magát a döntőbe, ahol az ellenfele az az izraeli Betine Temelkova volt, akivel kétszer is találkozott már az idén. Mérlegük eddig egy−egy volt. A két lány nem bírt egymással a négy perc alatt, tehát ismét jöhetett az aranypont, amelyből az izraeli került ki győztesen. „Kudarc lett volna, ha nem jut el a fináléig” − kezdi Toncs. − „Tudni kell, hogy Rékának fantasztikus az állóképessége, nem is fogyaszt túl sokat erre a súlycsoportra. Temelkova viszont igen. Az izraelinek ugyanakkor elég volt a délutáni feltöltődés ahhoz, hogy ezt kiheverje, és egy kicsit élesebben harcolt; ennek köszönheti az Európa-bajnoki címet.” Szintén az 52 kilogrammosok között mérette meg magát Kopasz Fanni is, aki az első fordulóban kapott ki Temelkovától. Az 57 kilogrammos hölgyeket is két magyar versenyző képviselte; Kovács Kitti, valamint az ifjúsági világbajnok, Varga Brigitta. Kettejük közül Kitti tudott párharcot nyerni. Az azeri Szakina Zajirovát verte meg, viszont a nyolcaddöntőben már nem bírt az ukrán Marija Szorával, akitől az aranypontban kapott ki. Brigitta a későbbi bronzérmes grúz, Eteri Lipartelianitól szenvedett vereséget ipponnal. A szövetségi kapitány csak dicsérni tudta a 16 éves lányt, aki  „korához képest nagyon szépen küzdött.” A két 66 kilogrammos fiú, Cseh Márk és Boros Bence rögtön az első mérkőzésén alulmaradt, így helyezetlenül zárta az Eb-t. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.