UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-11-09 16:43

Újra itthon

„Szinte az egész őszi szezont végigültem a kispadon, de egyáltalán nem bánom, hogy kipróbáltam magam Norvégiában” – mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában a világbajnok junior kézilabda-válogatott irányítója, Lakatos Rita. A norvég élvonalbeli Byasen csapatában három hónapot eltöltő 20 esztendős játékos korábbi klubjához, a Váchoz tért vissza.

B. V./UP-infoAz utolsó korosztályos eseményén Debrecenben pályára lépő világbajnok junior kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Lakatos Rita már hónapokkal a fergetegesen végződő torna előtt tudta, hogy a nyáron észak felé veszi az irányt. A norvég Byasen vette kölcsön a Győri Audi ETO KC-tól, akkor úgy fogalmazott, nagyon bánná, ha nem vágna bele a skandináv kalandba.

Lakatos Ritát szeretettel köszöntötték újra a váci szurkolók Forrás: Váci NKSE
Lakatos Ritát szeretettel köszöntötték újra a váci szurkolók Forrás: Váci NKSE
A világbajnokság után viszonylag keveset lehetett hallani róla, aztán talán kissé váratlanul „tavalyi” együttese, a Vác bejelentette, hogy a megsérült Kuczora Csengét Lakatos Rita pótolja, azaz a 20 éves irányító visszatér régi-új klubjához. Sőt az első találkozóján, hazai pályán három gólt szerzett a sereghajtó egriek ellen. A Digi Sporton elmondta, különleges érzések kavarogtak benne a visszatéréskor: „Utoljára tizenkét éves koromban izgultam mérkőzés előtt, valamiért most újra előjött. Furcsa helyzet volt, mert ismerős arcok között játszottam, de mégis kicsit új csapathoz jöttem. A lányok fantasztikusan fogadtak, csakúgy, mint az edzők, a szurkolókról pedig nem is beszélve. Külön táblát is kaptam a lelátón, nagyszerű volt újra a váci csarnokban játszani.” Persze, nem titok, a norvégiai kaland nem úgy sikerült, ahogyan azt Lakatos eltervezte. Nem kapott elég lehetőséget a bizonyításra, többnyire a kispadon ülte végig a mérkőzéseket, ezért döntött a hazatérés mellett. „Azt gondolom, hogy egy fiatal játékosnak az a legfontosabb, hogy minél többet játsszon, tapasztalatot szerezzen. Azt éreztem, hogy egyre inkább háttérbe szorulok, és nem igazán vesznek számításba. Azzal sosem volt gondom, amikor egy másik játékossal szemben kell megküzdenem a helyemért, sőt az egészséges versengésre szükség is van. De itt már nem erről volt szó, gyakran a lövők is hamarabb pályára kerültek, mint én. Ezért kerestük a lehetőségét a hazatérésnek, boldog vagyok, hogy újra Vácott szerepelhetek.” Ugyanakkor szó sincs arról, hogy kidobott időszaknak tekintené a Byasennél töltött hónapokat. Azt mondja, egyáltalán nem bánta meg, hogy kiigazolt, és értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb. „Örülök, hogy kipróbáltam magam egy idegen környezetben is. Az erőnléti edzések terén például rengeteget tanultam. Azért biztosan megérte kimenni, valamint a professzionális hozzáállás terén is azt gondolom, hogy előre léptem. Sokkal rendszerezettebbek a napjaim, ezt szeretném folytatni itthon is.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.