UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-11-13 13:39

Megküzdött a sikerért

Nem kezdte jól az évet, ezért saját hozzáállásán és a felkészülésén is változtatott az Alföldi Vívó Akadémia 16 esztendős párbajtőrözője, Keszthelyi Zsombor. Az új szemlélet bejött: Budapesten, rendkívül erős mezőnyben remekelt, és ezzel visszaszerezte a helyét a válogatottban is.

K. T. I. - utanpotlassport.hu Keszthelyi Zsombor óriásmezőnyben, 224 induló közül állhatott dobogóra az európai kadétkörverseny budapesti állomásán. A Békéscsaba párbajtőrözője egészen az elődöntőig menetelt, ahol az olasz Dario Remondini legyőzte.

Keszthelyi Zsombor először a dobogón a 2018-19-es szezonban Forrás: hunfencing.hu
Keszthelyi Zsombor először a dobogón a 2018-19-es szezonban Forrás: hunfencing.hu
„Az elmúlt időszakban nem nagyon jött ki a lépés, sokat gondolkodtam, mi hiányzik, úgy éreztem, talán nem vettem elég komolyan, ezért még keményebben készültem az elmúlt időszakban. Sportpszichológushoz is jártam, hogy segítsen koncentráltabbnak lennem” – mesélte Zsombor, aki az eddigi hazai válogatóversenyeken valóban nem remekelt, négy Magyar-kupa-fordulóból csupán egyszer jutott el a nyolcas döntőig. „Nagyon rám fért már egy ilyen eredmény, nemcsak az önbizalmam, hanem a válogatottság miatt is. Tavaly egy korosztállyal feljebb, a juniorok között is válogatott voltam, úgy vágtam neki az idénynek, hogy természetesnek tűnt, hogy a saját korosztályomban most is az leszek. Ez nem volt kifizetődő hozzáállás, utólag belátom” – tette hozzá Galli Zsolt tanítványa, aki a Budapesten szerzett pontokkal jött fel a következő versenyre címeres melegítőt garantáló top négy közé a ranglistán. „A verseny rendkívül hosszú volt. Eléggé el is fáradtam. A csoportban veretlen voltam, így az első körben nem kellett vívnom a táblán. Jött két könnyebb ellenfél, a tizenhat közé kerülésért viszont egy jó barátommal, Osman-Touson Maruannal kellett vívnom. Ez lelkileg is nehéz volt. Szokás szerint se edző, se szülő nincs ilyenkor a pást mellett, nekünk kell megoldanunk a feladatot. Ráadásul jött egy újabb barátom, Bartkó Levente, aki ellen szintén különleges volt ilyen tét mellett vívni. Ez a két asszó nagyon sokat kivett, mind fizikálisan, mind fejben” – idézte fel a versenyen történteket a 16 esztendős sportoló, aki a negyeddöntőben fáradtsága ellenére  nagy hátrányból volt képes felállni az orosz Rozkov ellen, az elődöntőben viszont épp ellenkezőleg, előnyből kapott ki Remondinitől. S hogy mik a tervek a folytatásra? „Szeretném úgy folytatni a munkát, ahogyan az elmúlt hetekben ment. Úgy érzem, megvan az eredménye. Az is sokat segített, hogy edzőm, Galli Zsolt hazatért Buenos Airesből, így újra vele tudok készülni. Neki és a sportpszichológusnak is nagy szerepe van abban, hogy ez a verseny ilyen jól sikerült. Most az a legfontosabb, hogy sikerüljön olyan eredményeket elérnem, amelyekkel meg tudom őrizni a helyemet a válogatottban. Ez az utolsó évem kadétként,  szeretnék kijutni az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra. Ha ez összejön, az érem sem reménytelen” – tekintett előre optimistán Keszthelyi Zsombor. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.