UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2018-12-02 16:35

Elmaradt a duplázás

A festői szépségű Oropesa del Marból, a Valenciától északra elterülő spanyol üdülőközpontból a mi szempontunkból kevésbé tetszetős információk érkeztek az elmúlt napokban, és még a vasárnapi zárónap is magyar vereség hírével szolgált. Kevésbé finomkodva: kifejezetten balsikerű Európa-bajnokságon jutottak túl fiatal taekwondósaink, akik mindhárman sajnálatosan korán búcsúztak a kadét korosztály idei kontinensviadalán.

Jancsó Kornél     utanpotlassport.hu   Kétségtelenül  felfokozott várakozással tekintettünk a spanyolországi Eb elé,  miután Vince Máté (37  kg), Molnár Bendegúz (41 kg) és Kovács Marcell (61 kg) személyében három igen tehetséges sportoló képviselte színeinket a 12-14 esztendősek évzáró csúcsviadalán.

Molnár Bendegúznak ezúttal nem jött össze az Eb-érem Forrás: wtftaekwando.hu
Molnár Bendegúznak ezúttal nem jött össze az Eb-érem Forrás: wtftaekwando.hu
Különösképpen Molnártól reméltünk kiemelkedő szereplést, egyfelől mert a tavalyi budapesti Európa-bajnokságon – igaz, két súlycsoporttal alacsonyabban – egészen az aranyéremig menetelt, másfelől ha nyer, sportághistóriai  jelentőségű eredményt ér el, hiszen eleddig még egyszer sem volt kétszeres kontinensgyőztese Magyarországnak ebben a taekwondós korosztályban. Mi több, ha kevésbé  csillogó medált akasztanak a nyakába, akkor is kiemelkedő sikerként ünnepelhetnénk, csak hát most nem jött össze a dobogó, a bravúr elmaradt... Már a csütörtök sem ígért sok jót a folytatásra, miután Vince a nyitófordulóban húszpontos vereséget szenvedett az olasz Coppolától (31-11), ezzel azonmód ki is esett. A vasárnap – hogy a befejező napra ugorjunk előre – hasonlóan szomorú forgatókönyv szerint zajlott: Kovács első fellépésén 24 ponttal gyűjtött kevesebbet vetélytársánál, az ukrán színekben versenyző Vardaniannál (54-30),  tehát  itt  is magyar vereség lett a vége. A legfájóbb hírt azonban a kettő között, péntek este kaptuk, amikor is legfőbb favoritunk is a vesztesek táborához csatlakozott. Pedig jól indult az Eb Molnár Bendegúz számára, hiszen első meccsét magabiztosan nyerte a holland Van Vulpen ellen (24-3). A nyolcaddöntős fellépés azonban már a végállomást jelentette a spanyolországi vetélkedőn, merthogy az újabb rivális, a szerb Ivkovics túlságosan is kemény diónak bizonyult 2017-es Európa-bajnokunk számára. A délszláv fiú 35-6-os pontozással diadalmaskodott, s ő ment tovább a legjobb nyolc közé, nem pedig a mi 14 esztendős tehetségünk.