UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-12-11 15:50

Az olaszlecke is megoldva

Szinte végig vezetve, sima mérkőzésen 6–2-re győzte le az olaszokat az U20-as jégkorong-válogatott a lengyelországi divízió I/B csoportos világbajnokságon. Vas Márton együttese három forduló után százszázalékos mutatóval áll az élen.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huKét könnyed győzelemmel érkezett a magyar válogatott az első igazán éles mérkőzésére a lengyelországi Tychyben zajló U20-as divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. Vas Márton együttese előbb a japánok ellen nyert 3–1-re, majd az ukránokat ütötte ki 9–3-ra.

Az olaszokat is simán verte a magyar válogatott az U20-as vb-n Forrás: MJSZ/TSH Fotó
Az olaszokat is simán verte a magyar válogatott az U20-as vb-n Forrás: MJSZ/TSH Fotó
Folytatódott a jó sorozat, a társaság hatvan másodperc után újra a kapuba talált, ezt ezúttal az 1–1-es mérleggel álló olaszok bánták; a tornán addig is remeklő Papp Kristóf volt eredményes. S bár az olaszok viszonylag hamar, a 7. percben egyenlítettek, néhány másodperccel később Császár Hunor révén megint a mieink voltak előnyben, és ez így is maradt az első játékrész végéig. A folytatásban a második gólt szerző fehérvári csatár újra beköszönt, amelyre ezúttal az olasz válasz volt meg pillanatokon belül, így továbbra is nyílt maradt a találkozó. Egészen a 40. percig, amikor kilenc másodpercen alatt két gólt szerzett a magyar válogatott, előbb Horváth Bálint, majd Madácsi Benedek ütött gólt Fadani kapusnak, a mieink így 5–2-es előnnyel mehettek pihenni. Az utolsó harmadban egyetlen találat született, az is legvégén. A 60. percben Dézsi Bence keserítette tovább az olaszokat, akik begyűjtötték második vereségüket a vb-n, míg Vas Márton csapata 6–2-es sikerével továbbra is százszázalékos mutatóval áll az élen.
A duplázó Császár Hunor
A duplázó Császár Hunor
A mérkőzés után a duplázó Császár Hunor elégedetten értékelt. „Örülök, hogy jól megy a játék. Minden meccsen próbálok száz százalékot nyújtani, és mindent megteszek a csapatért. Az előző két meccshez képest jobban ránk jöttek az olaszok, letámadtak, ezért nehéz dolgunk volt. Szerencsére így is meg tudtuk oldani. Az volt a siker kulcsa, hogy hatvan percig koncentráltan játszottunk és mindenki egymásért küzdött.” A válogatott támadója, Szalma Zsolt pedig arról beszélt, miben volt más a mostani meccs, mint a korábbiak. „Az olasz válogatott technikásabb az előző ellenfelekhez képest, és négy kompakt sora volt, de szerencsére a mi négy sorunk most jobbnak bizonyult. Kivédekeztük az összes emberhátrányt, ez erőt adott, a másik kapunál pedig belőttünk két gólt, ezzel pedig összetörtük őket.” A magyar csapat csütörtökön 20 órakor az eddig szintén hibátlan szlovénokkal találkozik.

U20-AS DIVÍZIÓ I/B CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, TYCHY (LENGYELORSZÁG) Első forduló: Magyarország–Olaszország 6–2 (2–1, 3–1, 1–0) Gól: Császár 2 (7., 23.), Papp (2.), Horváth B. (40.), Madácsi (40.), Dézsi (60.) ill. Spinell (7.), Berger (24.) A másik két mérkőzésen: 16.30: Lengyelország–Szlovénia 20 óra: Japán–Ukrajna A vb állása: 1. Magyarország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Szlovénia 6/2, 3. Olaszország 3/3, 4. Lengyelország 3/2, 5. Japán 0/2, 6. Ukrajna 0/2 Korábban: Magyarország–Japán 3–1 Magyarország–Ukrajna 9–3 A további program: December 12., szerda: Magyarország–Szlovénia, 20 óra. December 14., péntek: Magyarország–Lengyelország, 16.30.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.