UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-01-05 10:48

Férfiak közé került

Rendhagyó igazolást hajtott végre a DVTK NB I-ben szereplő asztaliteniszcsapata. Az eddig a Statisztika PSC együttesét erősítő 19 éves Fehér Orsolya a következő félévben már piros-fehér színekben, a férfiak között versenyez.

UP-info Érdekes átigazolást hajtott végre a DVTK élvonalbeli asztaliteniszcsapata, amely leigazolta a 19 esztendős Fehér Orsolyát.

Válogatott játékost igazolt a DVTK élvonalbeli asztaliteniszcsapata Forrás: DVTK
Válogatott játékost igazolt a DVTK élvonalbeli asztaliteniszcsapata Forrás: DVTK
„Kívülállóknak biztosan furcsa, hogy miért igazoltunk női játékost, amikor nincs is női csapatunk – kezdte András Miklós szakosztályvezető. – Orsi U19-es játékos, felnőttválogatott kerettag, ám ebben a szezonban nem játszott még bajnoki mérkőzést. A női szövetségi kapitány, Bátorfi Zoltán kérésére adunk lehetőséget számára a férfi bajnokságban. Az NB I jelenlegi rendszerében kötelező egy huszonegy év alatti, vagyis utánpótláskorú játékos szerepeltetése. Mi azon az állásponton voltunk, hogy miskolci fiataloknak adunk helyet, de menet közben rájöttünk, hogy még nincsenek azon a szinten, a sikertelenség pedig elveheti a kedvüket. Abban maradtunk a vezetőséggel, hogy ők inkább alacsonyabb bajnokságban játsszanak, ahol van esélyük nyerni, ezt az évet pedig feláldozzuk, kiesni úgysem tudunk. A lényeg, hogy minél több gyerek látogassa az edzéseket. Ekkor jött a kapitány kérése, amelynek teljesítése előtt külön elnökségi döntésre is szükség volt. Kaptam hideget-meleget az asztalitenisz-berkekből, hogy belenyúlunk a bajnokság menetébe, de megszoktam már. Szeretném megköszönni a Statisztika csapatának, annak vezetőjének, Fülöp Istvánnak, hogy a játékos érdekeit nézte. Remélem élni fog a lehetőséggel, szép eredményeket fog szállítani a válogatottnak és egyben nekünk is." Az átigazolásról az együttes játékos-edzője, Tóth Zsolt is szót ejtett. „A fiúk között játszani mindig nehezebb. De, ahogy mi szoktuk mondani: fölfelé, erősebb játékosok ellen könnyebb fejlődni. Más, gyorsabb labdák jönnek, sokkal jobban kell összpontosítani. Nem ismerem még személyesen Orsit, de szerintem meg fogjuk találni a közös hangnemet, mivel azonos a célunk, ami nem más, minthogy minél jobb játékos váljon belőle." További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.