UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-01-06 21:17

Három helyezés Udinéből

Büki Lili és Turcsák Bianka a párbajtőrözők, Hajas Nóra a tőrözők között jutott a legjobb nyolc közé Udinében, a junior világkupa-sorozat olaszországi állomásán.

K. T. I. – utanpotlassport.hu A hétvége első napja a tőrözőké volt Olaszországban. A 168 fős fiúmezőnyben Szemes Gergő szerepelt a legjobban a magyarok közül, ő a 12. helyet szerezte meg, úgy, hogy még másfél szezonja van a kadétkorosztályban is. A legjobb harminckettőbe még egy magyar, Mihályi Andor tudta beverekedni magát. A leányoknál Hajas Nóra remekelt. Ő egészen a negyeddöntőig menetelt, ott aztán a szingapúri Berthiertől kikapott, így az érmekről egy hajszállal lemaradt. A 7. hely és a döntős helyezés vigasztalhatja a Törekvés tőrözőjét. A teljes képhez hozzá tartozik, a korosztályos magyar ranglista élén álló Pöltz Anna sérülés miatt nem lehetett ott Udinében.

Turcsák Bianka és Büki Lili is nyolc közé került Udinében Forrás: hunfencing.hu
Turcsák Bianka és Büki Lili is nyolc közé került Udinében Forrás: hunfencing.hu
A zárónap a párbajtőröző leányoké volt, s bár érem itt sem jutott a mieinknek, két újabb erős helyezést sikerült gyűjteni: Büki Lili az 5. Turcsák Bianka a 7. helyen zárta a versenyt. A legjobb tizenhat közé jutott még Kardos Edina és Szarvas Rita. A 2018-as évben a kadét Európa-bajnoki címtől kezdve a felnőtt magyar bajnokságig szinte mindent megnyerő Muhari Eszter ezúttal a 32 között esett ki: ő a 17. pozícióban végzett. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.