UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-01-10 15:38

Magyarok a világranglistán

Fiatal cselgáncsozóink eredményes évet zártak tavaly, a 2018-as junior-világranglistán hatan is a TOP10-ben szerepelnek, míg a nemzetek rangsorában Magyarország a tizennyolcadik helyen végzett. A juniorok edzői idén is hasonlóan jó szereplést várnak az ifjaktól.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu Összesen öt Európa-kupa és két világverseny tarkította a fiatalok versenynaptárát az előző esztendőben, amelyen az utánpótlás rendre szépen teljesített. Az említett hét verseny adja a rangsor alapját, s szinte mindenhol dobogós helyen végeztek a magyarok.

Szigetvári Mercédesz a tavalyi korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes lett, a világranglistán pedig a legjobb magyarként szerepelhet Forrás: m4sport.hu
Szigetvári Mercédesz a tavalyi korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes lett, a világranglistán pedig a legjobb magyarként szerepelhet Forrás: m4sport.hu
„A tehetség, a szorgalom és az alázat elengedhetetlen, de ebben a korosztályban amire már leginkább szükség van, az a kemény munka és a koncentráció” – mondta Radics Attila, a női juniorok vezetőedzője. –  „Nagyon erős a mezőny, viszont versenyzőink remekül helyt álltak az előző évben, ezt várjuk tőlük idén is.” A világranglista első tíz legjobbja között három lány - három fiú a magyarok mérlege. A hölgyek között szerepel Szigetvári Mercédesz, Beringer Fatime és Tóth Fanni. „Közülük idén már csak Beringer Fatime juniorkorú, mellette Varga Brigitta és Özbas Szofi az, akitől kimagasló szereplést és jó eredményeket várunk” – tette hozzá Radics. A fiúknál a legjobb Rajkai Róbert, Tóth Apor, illetve Waczulik Richárd lett, közülük csak Rajkai marad a juniorkorosztályban, a többiek a felnőttek között folytatják. „Nagyon tehetségesek a fiataljaink, ebben az esztendőben is szép eredményekre számítunk, érmekkel szeretnénk hazatérni a különböző világversenyekről. Számos Európa-kupán, illetve junior Eb-n és világbajnokságon is indulunk majd, Rajkai Robitól érmet várok, de az első- és másodéves juniorok között Tóth Benedek és Czvetkó Csanád is eredményes lehet” – árulta el a fiúk vezetőedzője, Horváth László. Az utánpótlás jelenleg a felnőttekkel együtt Ausztriában edzőtáborozik. „Ezek az alkalmak arra is megfelelőek, hogy a fiatalok még többet tanulhassanak és fejlődhessenek, kikérhetik az idősebbek véleményét” – folytatta Horváth, akinek gondolatát Radics Attila fejezte be: „Juniorjaink évről évre jobban szerepelnek, nagyon motiváltak, ugyanakkor kell még pár év, míg beérnek. Azon dolgozunk, hogy a következő korosztály is sikeresen képviselhesse majd Magyarországot az ötkarikás játékokon. A tokiói olimpián még nem, viszont 2024-ben, Párizsban már bizonyíthatnak.”   További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.