UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2019-01-10 20:53

Nemzetközi verseny Pécsett

Holnap kezdődik a Nation to Nation elnevezésű nemzetközi tollaslabdaverseny Pécsett, amelyet az U13-as korosztály számára rendeznek meg. A magyar csapat mellett nyolc másik ország együttese érkezik az eseményre, a tizedik induló egy vegyes csapat lesz.

K. Gy. – utanpotlassport.hu „Hatalmas tapasztalatszerzési lehetőség ez a fiatalok számára. A verseny célja az, hogy a gyerekek fejlődhessenek, taktikailag és technikailag új dolgokat sajátíthassanak el, illetve megismerkedhetnek más nemzetiségű sportolókkal is, ami különösen fontos ebben az életkorban” – mondta Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke.

A hétvégén a fiatal tollaslabdázóké a főszerep Pécsett Forrás: badminton.hu
A hétvégén a fiatal tollaslabdázóké a főszerep Pécsett Forrás: badminton.hu
A 2011 óta megrendezett esemény évente kétszer szerepel a versenynaptárban: januárban az U13-as fiataloké a főszerep, míg az U15-ös korosztály novemberben szerepelhet hasonló megmérettetésen. „Szép eredményeket ért el az elmúlt időszakban az U17-es és U19-es tagozat is. Természetesen a kisebbeknél is számít a versenyzés, ezért rendezünk a mostanihoz hasonló eseményeket. Náluk viszont még az a fontos, hogy elsajátítsák azokat a technikai mozdulatokat és lábmunkát, amely a későbbiekben a jó eredmények eléréséhez elengedhetetlen lesz majd” – tette hozzá Gregor McVean, a magyar ifjúsági válogatott skót származású szövetségi kapitánya. A verseny helyszíne most is a pécsi Multi Alarm csarnoka lesz, a gyerekek kimagasló körülmények között mérethetik meg magukat. „A lebonyolítás miatt is érdekes lesz a hétvégi program, ugyanis nem bírók vezényelnek majd. Úgynevezett PDA-kontrollerek rögzítik az eredményeket, akik maguk is fiatalok. Nem lesznek vesztesek, mindenki kap díjat a vasárnapi zárónapon" - folytatta Csorba József, aki hozzátette: az országok között összjáték alapján hirdetnek majd győztest, és a legjobbnak ítélt tollaslabdázót is külön díjazzák majd.
Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke Forrás: sport-media.hu
Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke Forrás: sport-media.hu
  „Három fiú- és három lány egyéni, illetve egy-egy fiú és lány páros, valamint egy vegyes-páros mérkőzés alapján tevődnek majd össze a pontok. Biztos vagyok benne, hogy a mieink szeretnék a legjobbat nyújtani a mintegy 200-250 fős szurkolótábor előtt. Csapatunk fiataljait az ország különböző pontjairól, előzetes edzőtábori felkészülés során válogattuk ki, a legfontosabb az lesz, hogy a gyerekek élvezzék a játékot.   További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.