UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-01-23 17:13

Irány a tengerentúl!

Újra Kanadába látogatnak a Vasas fiatal jégkorongozói, a piros-kékek U13-as alakulata ismét részt vesz a québeci Pee-Wee nemzetközi utánpótlástornán.

B. V. – utanpotlassport.huRövid időn belül negyedszer veszik Kanada felé az irányt a Vasas fiatal jégkorongozói. Hoffmann Attila utánpótlásedző vezetésével február 15-én kel útra a piros-kékek U13-as együttese, hogy a Pee-Wee elnevezésű nemzetközi utánpótlás-tornán vegyen részt.

    Negyedszer utaznak Kanadába a piros-kékek fiataljai Forrás: vasassc.hu
Negyedszer utaznak Kanadába a piros-kékek fiataljai Forrás: vasassc.hu
A 12-13 esztendős hokisokból álló társaság február 17-én a francia Grenoble csapata ellen játssza első találkozóját, majd egészen 25-ig újabb megméretések várnak rá. A cél, ahogyan korábban is, a tisztes helytállás lesz a tengerentúli viadalon. „Nálunk erősebb, képzettebb csapatok is szerepelnek majd a tornán – mondja Hoffmann –,  így nem lesz könnyű dolgunk, de éppen az a cél, hogy erősebb ellenféllel szemben is megállják a helyüket a fiúk, abból tanulhatnak igazán sokat.” A fiatalok, akik a klub és a szülők összefogásának köszönhetően utazhatnak Észak-Amerikába, az értékes versenytapasztalatok mellett életre szóló élményekkel is gazdagodhatnak Québecben. „Az idősebb játékosaink, akik jártak már velünk a tengerentúlon, szívesen emlékeznek vissza erre a tornára. A szervezők figyelnek a körítésre, hamisítatlan észak-amerikai légkörben zajlanak a meccsek, emellett érdekes programok várják őket. Úgyhogy nagyon készülünk!” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.