UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-01-26 10:47

Elődöntős a fiúk váltója Montrealban

A rövid pályás gyorskorcsolyázók junior-világbajnokságának első, pénteki versenynapján a magyarok vegyesen szerepeltek, összességében viszont jó eredmények születtek az egyéni futamokat illetően. A fiúk váltója – magyar idő szerint ma hajnalban – időeredményével kvalifikálta magát az elődöntőbe, a lányok együttesét ellenben kizárták.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu Két futamot teljesítve a Sziklási András, Talabos Attila, Bontovics Balázs, Tiborcz Dániel összeállítású kvartett a döntő küszöbén áll, s versenyzésükre nézve biztató a köridő javulása.

A magyar csapat a kanadai junior világbajnokságon Forrás: HunSkate
A magyar csapat a kanadai junior világbajnokságon Forrás: HunSkate
Első futamán a magyar váltó ideje 4:11.596 volt, a következő körben viszont sebességet váltva 4:05.583-ra csökkent. Az elődöntőben a fiúk együttese Hollandiával, Japánnal és az Egyesült Államokkal állhat rajthoz a döntőbe jutásért magyar idő szerint szombat éjfélkor. A legjobb időt a kínai váltó futotta, 4.00-ás időeredménnyel junior világrekordot döntött. A magyar hölgyek négyesét mindeközben kizárták a negyeddöntőben, csoportjukból Kanada és Korea jutott tovább. Egyéniben a következő a helyzet: a lányok közül eddig Somogyi Barbara (500 és 1000 méter) és Túri Anna (500 méter) jutott tovább, míg a fiúknál Talabos Attila, Sziklási András és Tiborcz Dániel folytathatja a versenyzést, 500 és 1000 méteren egyaránt. Bontovics Balázs 1500 méteren bizonyíthat újra.   További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.