UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-01-28 12:07

Favoritok hétvégéje

Az utánpótlás Budapest-bajnoksággal kezdték a 2019-es évet a (nem csak fővárosi) pingpongosok. Az ifjúságiak között a két ranglistavezető, András Csaba és Harasztovich Fanni diadalmaskodott.

Munkatársunktól – utanpotlassport.huA hétvégén rendezték meg az utánpótláskorú asztaliteniszezők idei első országos ranglistaversenyét, az ifjúsági, serdülő és újonc Budapest-bajnokságot. A fiúk viadalát a BVSC-Zugló Szőnyi úti csarnokában, míg a lányok versengését a Marczibányi téri Ormai László Sportcsarnokban tartották.

András Csaba egyesben és párosban is győzött az ifjúsági Budapest-bajnokságon Forrás: MOATSZ
András Csaba egyesben és párosban is győzött az ifjúsági Budapest-bajnokságon Forrás: MOATSZ
Előbbi eseményen az U18-as mezőnyében teljes volt a „hazai” siker. A BVSC-s András Csaba duplázott, egyesben és Both Olivér oldalán párosban is diadalmaskodott. A fiatalabbak között viszont megtört a fővárosi dominancia, szinte kizárólag vidéki versenyzők győztek. A serdülő versenynapon egyéniben a pécsi Balogh Bence, míg párosban a még egyaránt újonckorú Szántosi Dávid (Szarvas) és Kizakisz Nikolaosz (Yorgos SE) nyakába került az aranyérem. A legkisebbek között U13-ban újra Szántosi, U12-ben a soltvadkerti Lei Balázs, U11-ben pedig a fővárosi Magyar-Kínai AK fiatalja, Varga Botond nyert. A lányok seregszemléjén is az ifjúsági ranglistavezető állhatott fel a dobogó tetejére, Harasztovich Fanni magabiztosan nyert, párosban viszont nem jött neki össze a diadal, a Keresztesi Kitty, Tölgyes Dorottya duót nem lehetett megállítani. A serdülők között Volentics Anna (Dunakeszi) nyert kétszer, az egyes után a Statisztika pingpongosa, Czegládi Dorka oldalán győzött. Az U13-asok között a soltvadkerti Tanács Nóra, U12-ben Molnár Kendra (Statisztika), U11-ben pedig Molnár Liza (Szombathely) lett a bajnok.

AZ IFJÚSÁGI SERDÜLŐ ÉS ÚJONC BUDAPEST-BAJNOKSÁG GYŐZTESEI Fiúk. Ifjúsági. Egyes: András Csaba (BVSC-Zugló). Páros: András Csaba, Both Olivér (BVSC-Zugló). Serdülő. Egyes: Balogh Bence (Pécs). Páros: Szántosi Dávid, Kizakisz Nikolaosz (Szarvas, Yorgos SE). U13. Egyes: Szántosi Dávid. U12. Egyes: Lei Balázs (Soltvadkert). U11. Egyes: Varga Botond (Magyar-Kínai AK) Leányok. Ifjúsági. Egyes: Harasztovich Fanni (Statisztika PSC). Páros: Keresztesi Kitty, Tölgyes Dorottya (Szekszárd, Nyírbátor). Serdülő. Egyes: Volentics Anna (Dunakeszi). Páros: Czeglédi Dorka, Volentics Anna (Statisztika PSC, Dunakeszi). U13. Egyes: Tanács Nóra (Soltvadkert). U12. Egyes: Molnár Kendra (Statisztika PSC). U11. Egyes: Molnár Liza (Szombathely).

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.