UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2019-02-06 18:41

Rangos verseny előtt

Nemzetközi tollaslabda-torna kezdődik csütörtökön Pécsett. A junior magyar nemzetközi bajnokság kilencedik alkalommal várja a versenyzőket, 20 nemzet 130 sportolója bizonyíthatja tudását.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu Az esemény helyszíne a pécsi Multi Alarm csarnoka lesz, mely egyben a magyar nemzeti tollaslabdaközpont is. A létesítmény a héten kapott új, kimagasló minősítést, immár akkreditált európai edzőközpontnak számít.

A Multi Alarm csanoka adja majd az esemény helyszínét Forrás: multialarmse.hu
A Multi Alarm csanoka adja majd az esemény helyszínét Forrás: multialarmse.hu
A nemzetközi megméretésen öt versenyszámban indulhatnak a 19 év alatti versenyzők: férfi egyes, női egyes, férfi páros, női páros, valamint vegyes páros mérkőzések szerepelnek a programban. Az esemény kiemelten fontos, mivel a versenyszámokban diadalmaskodóknak világranglista-pontok is járnak. „Nagy eseményre készülünk, ahol a versenyzők legjavát a csehek adják, utánuk pedig mi következünk” – nyilatkozta Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke. „A legjobbak közül itt lesz India, Dánia, Skócia és Németország, de nekünk is jó esélyeink vannak a helyezéseket illetően.” Az elnök Sándorházi Vivient tartja a legesélyesebbnek, tőle aranyérmet remél. Mellette Szoták Kitti és Nagy Sebestyén szereplése is reménykedésre ad okot, akár a dobogó közelébe is érhetnek hétvégén. „Sajnos Madarász Réka és Pápai Balázs nemrég kiöregedett a korosztályból, de sok tehetséges fiatalunk van, bízunk abban, hogy sikeres lesz ez a nemzetközi torna is” – tette hozzá Csorba József. Csütörtökön és pénteken a főtáblás küzdelmekre kerül sor, szombaton a negyed- és az elődöntők következnek, a vasárnap a döntőké, délelőtt tíz órától küzdenek majd a fiatalok az aranyérmekért.   További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.