UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-02-20 19:16

Berobbant az élvonalba

Takács Boglárka 17 esztendős, fő versenyszáma a 100 méteres síkfutás. Az ARAK sportolója a múlt hétvégén a felnőtt országos bajnokságon U20-as országos rekordot döntött meg 60 és 200 méteren is. Eredményessége azért is különleges, mert csupán három évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni az élsporttal.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A székesfehérvári versenyző korábban csak iskolai szinten foglalkozott a futással, viszont többen látták benne a hajlamot arra, hogy tehetséges síkfutó váljon belőle.

Takács Boglárka mindössze 3 éve atletizál komolyabban, viszont kimagasló eredményeket produkál Forrás: masz.hu
Takács Boglárka mindössze 3 éve atletizál komolyabban, viszont kimagasló eredményeket produkál Forrás: masz.hu
„Székesfehérváron, egy megyei diákolimpián versenyeztem, jól ment a futás, a végén pedig odajöttek hozzám az edzők. A beszélgetést követően pár hét múlva leigazoltak, onnantól kezdve itt ragadtam. Imádom a versenyzést, nagyon örülök annak, hogy komolyabban is elkezdhettem foglalkozni a futással, nem sokra rá a serdülő válogatottnak is tagja lettem” – mondta Takács Boglárka. A fiatal lány ezt követően szárnyalni kezdett. A 2017-es, hazai rendezésű győri európai ifjúsági olimpiai játékokon (EYOF) mindössze 15 évesen ezüstérmet szerzett 100 méteren. Nevelőedzőjének, Halász Gézának, illetve mostani trénerének, Varga Tamásnak is sokat köszönhet. „Nagyon jól együttműködünk Tamással, jó az összhang és mindenben segít. Szerinte is az a legfontosabb, hogy jó ütemben fejlődjek, nem most akarjuk belőlem kihajtani életem idejét, fokozatosan szeretnék egyre jobb lenni.” A tavalyi év még jobbra sikeredett Takácsnak: az U18-as Európa-bajnokságon, szintén Győrben, s szintén 100 méteren ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel. Ezt a Buenos Airesben megrendezett ifjúsági olimpia követte, ahol a negyedik helyen ért célba. Az idei évben pedig egyenesen berobbant a célba: 200 méteren 24.08-as idővel aranyat szerzett, míg 60 méteren 7.43-mal ezüstérmes lett, ráadásul mindkét időeredménye megdöntötte az országos U20-as rekordot. „Összességében nagyon elégedett voltam, viszont a 60 méter után kissé elkeseredtem az időeredményt látva. Mindössze egy századdal csúsztam le a felnőtt Eb nevezési szintjétől, viszont motivál is, látom magamon a fejlődést. Idén a svédországi korosztályos Európa-bajnokság a legnagyobb versenyem, szeretnék jól teljesíteni. A későbbiekben pedig egyértelműen az a célom, hogy a magyar színeket képviselhessem a nemzetközi versenyeken.”   További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.