UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-02-27 20:53

Megmászva a hullámvölgy

Hétvégén az FTC-Telekom ellen, szerdán pedig a DVSE ellen is döntetlennel zárta a rendes játékidőt a KSI SE fiú ifjúsági vízilabdacsapata. Ám a ferencvárosiak elleni mérkőzéssel ellentétben a debrecenieket felülmúlták a büntetődobások során a sportiskolások, akik így tovább tapadnak a listavezető UVSE és a BVSC-Zugló pólósaira.

M. Sz. utanpotlassport.hu Az elmúlt években kevésbé, ám napjainkban már nyugodtan rangadónak lehet nevezni a KSI SE és a DVSE fiú ifjúsági csapatának szerdai mérkőzését. A debreceniek ugyanis nagyszerűen teljesítenek a korosztályos bajnokságban, a negyedik helyen állnak, nem sokkal lemaradva a jelenleg harmadik helyezett, az előző évadban ezüstérmet szerző KSI, és két éllovas klub, a BVSC-Zugló és az UVSE mögött. A sportiskolások pedig – mint tudjuk, az OB I-ben is szerepelnek – a hétvégén hazai medencében zakóztak az FTC-Telekom gárdája ellen, ami nyugodtan kijelenthető: meglepetés volt.

Sokáig a debreceniek domináltak, ám végül győzött a KSI SE a fiú ifjúsági bajnokság szerdai játéknapján Forrás: KSI SE
Sokáig a debreceniek domináltak, ám végül győzött a KSI SE a fiú ifjúsági bajnokság szerdai játéknapján Forrás: KSI SE
A kérdés a találkozó előtt az volt: tovább tud tapadni a KSI a döntőt érő első két helyen álló csapatokhoz, vagy a Debrecen biztosítja be a bronzmérkőzést érő pozícióját a tabellán, és csökkenti a hátrányát Horváth János alakulatával szemben? A párharcot a hajdúságiak kezdték jobban, akik folyamatosan tartották a lépéselőnyt. A 2–1-re megnyert első negyedet 2–2-es játékrész követett, a harmadikban azonban a fővárosiak magasabb fokozatba kapcsoltak és a hajrára újra nyílttá tették a találkozót; 6–6-os állással vágtak ennek neki a felek. Ám a korábbi játékpercekkel ellentétben itt a hazaiak ragadták magukhoz az előnyt. Bihácsi Bence révén tizenegy másodperccel a lefújás előtt meg is nyerhették volna meccset, lövése azonban nem talált utat az ellenfél kapujába, ahogyan ezután a debreceni Fekete Gergőé sem. Így büntetődobások következtek. Ebben az említett 18 éves vendégjátékos – aki a debreceniek felnőttgárdájának is oszlopos tagja – hibázott, a KSI SE pólósai azonban nem, így 14–12-es összesítéssel a hazaiak diadalmaskodtak.

FIÚ IFJÚSÁGI VÍZILABDA-BAJNOKSÁG KSI SE–DVSE 14–12 (1–2, 2–2, 3–2, 3–3, 5–3) Gólszerzők. KSI: Rádli Rajmund 2 gól, Pető Attila 2, Leposa Dávid 1, Bóbis Botond 4, Schmölcz Norman 4, Vékony Ákos 1. DVSE: Kovács Bence 1, Fekete Gergő 3, Tőzsér Dávid 1, Karod Márton 3, Oltean Sebastian Stefan 2, Macsi Martin 2.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN sportági aloldalunkon.