UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2019-03-03 10:40

A tizennegyedik a legjobb

Négy utánpótláskorú sportlövő vett részt az Újdelhiben rendezett olimpiai kvótaszerző világkupaversenyen, akik közül a 17 éves Horváth Lea és a 18 éves Pekler Zalán érte el a legjobb eredményt. A két fiatal egyaránt tizennegyedik lett a férfi illetve női puskások 50 méteres három testhelyzetű viadalán.

M. Sz. utanpotlassport.hu Február 20. és 28. között rendezték a sportlövők idei első világkupaversenyét. A helyszín India, azon belül is Újdelhi volt, ami pedig még inkább fokozta az izgalmakat: versenyszámonként két olimpiai kvótát osztottak ki. A tizenegy fős magyar küldöttségben négy utánpótláskorú lövő is helyet kapott: a 19 éves Toma Dorina, a 18 esztendős Pekler Zalán és Gáspár Lalita, valamint a 2001-es születésű.

A magyar küldöttség Indiában Forrás: MSSZ
A magyar küldöttség Indiában Forrás: MSSZ
Fiataljaink közül a legjobb eredményt Pekler Zalán és Horváth Lea érte el, akik egyaránt tizennegyedikek  lettek a férfi illetve női puskások 50 méteres három testhelyzetű viadalán. Zalán 1174 lőtt körrel zárta a kvalifikációt, a döntőbe jutáshoz azonban 1178-ra volt szükség, ami a 22 éves Péni Istvánnak egyedüli magyarként egyébként össze is jött, aki végül meg is nyerte a számot, ezzel kvótát szerzett a 2020-as tokiói olimpiára. Lea még közelebb járt ahhoz, hogy a fináléba jusson, ő 1169 lőtt egységgel zárt, a selejtező nyolcadik pozíciójában végző kazah versenyző pedig 1171-et teljesített, így egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy sokon múlt a bravúr. Ami a többieket illeti: Toma Dorina a 34., míg Gáspár Lalita a 60. helyen fejezte be a versenyszámot. A légpuskások 10 méteres megméretésén a férfiak között Pekler a 23., a hölgyek között pedig Horváth a 47., Gáspár a 83., míg Toma a 93. pozícióban végzett. A 10 méteres vegyes légpuska számban a Horváth Lea, Péni István kettős a 16., a Gáspár Lalita, Sidi Péter duó pedig a 21. lett. További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.