UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-03-04 18:53

Tűz nélkül nem megy

Pesti Marcell, a Kecskemét felnőtt férfi röplabdacsapatának mindössze tizennyolc éves, de máris meghatározó játékosa hamar túljutott egy kisebb formahanyatláson, és újra kimagaslóan teljesít. A Magyar-kupa győzelem mellé most már a bajnoki címet is begyűjtenék a kecskemétiek, ehhez azonban a játékosok átlagon felüli teljesítménye is kell.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huKicsit döcögősen indult a február Pesti Marcell (18) számára, hiszen a Kecskemét felnőtt férfi röplabdacsapatának fiatal tehetsége néhány mérkőzésen kissé haloványabban teljesített. Mindez azonban már a múlté: Marci azóta klubjával Magyar-kupát nyert, és több mérkőzésen is remekül teljesített.

Pesti Marcell újra bombaformában Forrás: baon.hu
Pesti Marcell újra bombaformában Forrás: baon.hu
„Sajnos a kupadöntő előtti  létfontosságú mérkőzés nem úgy sikerült számomra, ahogyan elterveztem: a Kaposvár elleni találkozón simán kikaptunk, én mindössze négy pontot szereztem. Szerencsére ez nem befolyásolta a kupadöntőn nyújtott teljesítményemet, ott mindenki ezer fokon égett. Utána megint jött egy gyengébb bajnoki meccsem, és bár tizenhárom pontot szereztem a Kazincbarcika ellen, Dávid Zoltán vezetőedző lecserélt. A meccs után elmondta, hogy azért hozott le a pályáról, mert nem látta bennem azt a tüzet és felfokozottságot, ami rám jellemző” – emlékezett vissza a hektikus hetekre a játékos. Marci szerint természetesen nem mindig könnyű feladat fenntartani a tüzet, de a kiemelkedő élsportolók képesek arra, hogy minden megméretés előtt kizárólag az előttük álló feladatokra koncentráljanak – csak ez vezethet a sikerhez. „Persze vannak olyan alkalmak, amikor senkit sem kell feltüzelni. Ilyen volt a Magyar-kupa döntő is: ritkán adódik meg egy sportoló életében, hogy ilyen létfontosságú mérkőzésen pályára lépjen. A helyszínen igazi kupahangulat uralkodott, és még a televízió is közvetítette a találkozót, mindez óriási hajtóerőt jelentett mindannyiunk számára” – emlékezett vissza a játékos. A február 23-i, MAFC elleni győztes bajnoki mérkőzésen Marci összesen huszonhét pontot szerzett, ami kiemelkedő teljesítménynek számít. A fővárosi klub ellen kifejezetten jól megy a játék a kecskeméti tehetségnek: a MAFC elleni januári mérkőzésen 31 pontot ütött, ezzel karriercsúcsot állított fel. Marci visszaemlékezése szerint azon a mérkőzésen számos labdát kapott a feladótól, és mindvégig úgy érezte, hogy a csapat nagyon számít rá. A kupagyőzelem után megjött a csapat étvágya: most már a bajnoki címet is be szeretnék zsebelni. Nem csoda, hiszen a múlt kötelez: a 2014-es évet leszámítva utoljára a nyolcvanas években ünnepelhetett a város bajnoki címeket. És ha mindez az idén nem sikerülne, a jövő szezonban újra megadatik a lehetőség. A klub- és a szakmai vezetőség komoly célokat tűzött ki a csapat elé: irány a nemzetközi szereplés. „Nem titok, hogy a következő évre is aláírtam az egyesületnél, mert a vezetőség komoly terveket fogalmazott meg a csapat számára, és ezek megvalósításában én is  szeretnék részt venni.”     Mindehhez szurkolók is kellenek: bár a röplabda a legsikeresebb sportág a városban, a helyszíni nézőszámban ez egyelőre nem nagyon mutatkozik meg. Marci elmondása szerint a jelenlegi lelkes szurkolótáboron kívül szívesen látnának még többeket a mérkőzéseken.

Pesti Marcell teljesítménye a legutóbbi mérkőzéseken (szerzett pontok): Január 20.: Kecskemét − MAFC 3:1, 31 pont (bajnoki mérkőzés) Február 2.:Kecskemét − DEAC 3:0, 0 pont (bajnoki mérkőzés) Február 7.: Kaposvár – Kecskemét 3:0, 4 pont (bajnoki mérkőzés) Február 16.: Kecskemét – Pénzügyőr 3:1, 19 pont (Magyar-kupa döntő) Február 20.: Kecskemét – Kazincbarcika 1:3, 13 pont (bajnoki mérkőzés) Február 23.: MAFC – Kecskemét 2:3, 27 pont (bajnoki mérkőzés) Február 28.: Kecskemét – Pénzügyőr 3:1, 12 pont (bajnoki mérkőzés) Forrás: hunvolley.hu

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.