UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-04-04 20:41

Labdarúgás: az izlandi, a portugál és az orosz együttes az ellenfél az U17-es Eb csoportkörében

Csütörtök este Dublinban kisorsolták az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. A magyar csapat − amely 2017 után szerepelhet ismét a korosztály Eb-döntőjén − az izlandi, a portugál és az orosz együttes mellé került a C jelű kvartettbe.

L. S. - utanpotlassport.huCsütörtök este Dublinban kisorsolták az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. A magyar válogatott 2017 után kvalifikált ismét a kontinensviadalra, miután a hazai rendezésű elitkörben másodikként zárt a belgák mögött. Honlapunknak Preisinger Sándor szövetségi edző úgy nyilatkozott, ugyan van kívánsága az ellenfeleket illetően, a kilétüket nem árulná el.

Írország rendezi a májusi U17-es Európa-bajnokságot Fotó: FAIreland
Írország rendezi a májusi U17-es Európa-bajnokságot Fotó: FAIreland
Ami a szerencsénket illeti, John O'Shea kezében bízhattunk: a 118-szoros ír válogatott hátvéd húzta ugyanis az országok nevét tartalmazó gömböket, kezdve a második kalapos együttesekkel. Az első körben nem kelt el a magyar csapat, amely végül a C jelű kvartettbe került, az oroszok mellé. Következhettek a kiemelt válogatottak, amelyek közül először a portugál, majd az izlandi alakulatot sorsolták a mieink mellé. Érdekesség, hogy a 2016-os felnőtt Európa-bajnokságon Izland és Portugália szintén csoportellenfél volt − akkor a magyar válogatott elsőként ment tovább... Ami a lebonyolítást illeti: a C csoport küzdelmei május 4-én rajtolnak, a mérkőzéseket Dublinban, Longfordban és Waterfordban rendezik, a csoport első két helyezettje jut a nyolc közé. Az idén világbajnokságot is rendeznek az U17-es korosztályban, amelyre a kontinensviadal öt legjobb együttese kvalifikál.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG A csoportkör beosztása A csoport: Írország, Belgium, Csehország, Görögország B csoport: Hollandia, Franciaország, Anglia, Svédország C csoport: Izland, Portugália, MAGYARORSZÁG, Oroszország D csoport: Spanyolország, Olaszország, Németország, Ausztria

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.