UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-04-07 18:06

Kosárlabda: az Alba Fehérvár fiú juniorcsapata megvédte bajnoki címét

Az Alba Fehérvár korosztályos kosárlabdacsapata nyerte a fiú juniorbajnokság országos nyolcas döntőjét, a vasárnapi fináléban 83–60-ra legyőzve a Budapesti Honvéd együttesét. Pethő Ákos legénysége az egész évad során magabiztos teljesítményt nyújtott, így megérdemelten szerezte meg az aranyérmet. A bronzot a MAFC gárdája zsebelte be.

M. Sz.utanpotlassport.hu Véget ért a fiú junior kosárlabda-bajnokság országos nyolcas döntőjének helyosztója, és kiderült a végső sorrend. A csapatok hosszú, küzdelmes évadon vannak túl, így a vezetők egytől egyig büszkék lehetnek játékosaikra.

Az Alba Fehérvár szerezte meg a bajnoki címet a fiú juniorbajnokság Forrás: MKOSZ
Az Alba Fehérvár szerezte meg a bajnoki címet a fiú juniorbajnokság Forrás: MKOSZ
A negyedik, egyben utolsó játéknapon a szolnoki Tiszavirág Arénában először a hetedik pozícióért léptek pályára az alakulatok, név szerint a Szolnoki Kosárlabda Akadémia és a Kosárlabda Akadémia Pécs. A párharcot a házigazdák nyerték 78–70-re, és nem sokkal később az is kiderült, hogy a körmendiek zártak az ötödik helyen, miután 88–84-re felülmúlták az előző évadban ezüstérmes debrecenieket. A bronzcsata is nagy izgalmakat hozott, a győztes kiléte az utolsó percekig bizonytalan volt. Végül a MAFC bírta fejben jobban a feszültséget, amely 75–69-re „intézte el” a Vasas Akadémia kiválóságait. A nap legjobban várt összecsapását természetesen az Alba Fehérvár és a Budapesti Honvéd játszotta. Némi meglepetésre viszonylag rosszul kezdtek a címvédő székesfehérváriak, akik a nagyszünetben négypontos hátrányban voltak (36–40). Pethő Ákos tanítványai azonban a fordulás után magasabb fokozatra kapcsoltak, s a harmadik negyedet 28–9-re, míg a záró játékrészt 19–11-re megnyerték. A végül kiharcolt 83–60-as eredmény tökéletesen tükrözi azt a dominanciát, amely a Fejér megyeiekre az egész évad során jellemző volt, így egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy a megszerzett bajnoki cím és a vele járó dicsőség ne lenne megérdemelt. Az együttes legkiemelkedőbb teljesítményét ismét Lukács Norbert nyújtotta, aki 21 pontot szórt.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG ORSZÁGOS NYOLCAS DÖNTŐ Helyosztó 7. helyért: Szolnoki KA–Kosárlabda Akadémia Pécs 78–70 5. helyért: AKMÉ Körmendi Törpördögök–Debreceni KA 88–84 3. helyért: Vasas Akadémia–MAFC 67–75 1. helyért: Alba Fehérvár–Budapesti Honvéd 83–60

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.