UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-04-19 18:48

Hozta a kötelezőt a magyar fallabdacsapat az U19-es Európa-bajnokságon

Véget értek a fallabdaválogatott csoportmérkőzései a prágai U19-es Európa-bajnokságon. A tizenkettedik helyen kiemelt magyar csapat hozta a kötelezőt, és legyőzte nála alacsonyabban rangsorolt ellenfeleit.

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu Az U19-es Európa-bajnokság csapatversenye csütörtökön kezdődött. A húsz országot négy csoportba osztották, ahol aztán körmérkőzések döntöttek arról, ki hol folytathatja a versenyt. A Farkas János vezette Chukwu Hannah, Harmath Eszter, Kamocsai Bendegúz, Rózsa Barnabás, Szebeni Péter összetételű válogatott a D csoportba került. Miután a magyarok a sorsolást a harmadik kalapból várták, már akkor kiderült, hogy két erősebb csapattal is találkoznak majd, így a szövetségi kapitány – reális – elvárása a harmadik hely megszerzése lett. A magyar fiatalok az ötösből kiemelkedő házigazda csehek mellett a jó erőkből álló Skóciával, valamint Belgiummal és Izraellel mérkőztek meg.

HU-skót squash.hu
HU-skót squash.hu
A magyar válogatott az ötödik kiemelt skótok ellen kezdte meg szereplését, és nem sok hiányzott a bravúrhoz, hiszen az egyéniben tizenegyedik helyen végző Chukwu Hannah öt szettben maradt alul ellenfelével szemben. Kamocsai Bendegúz hiába nyert, Rózsa Barnabás könnyedén kikapott, így 2:1 arányban Skócia húzta be a párharcot. Nem sokkal később viszont Belgium ellen sikerült javítani, Hannah és Bendegúz győzelme szállította a 2:1 arányú magyar sikert. Pénteken a házigazda csehek következtek. A lányok összecsapását ismét Hannah nyerte, a fiúknak azonban nem volt könnyű dolguk, már csak azért sem, mert Kamocsai az újdonsült egyéni Európa-bajnokkal, Viktor Byrtussal találkozott. Ez az ütközet hamarabb is összejöhetett volna, hiszen ha a magyar fiú egyesben bejut a 16 közé, akkor a cseh fallabdázó várt volna rá. Ami késett, nem múlott, de csak a harmadik szettben sikerült megszorongatni Byrtust. 2:1 lett a vége a csehek javára. A délutáni Izrael elleni mérkőzésen a lányoknál Harmath Eszter szerepelt és nyert, a fiúknál Kamocsai és Szebeni lépett pályára, előbbi győzelemmel, utóbbi vereséggel zárt. A három mérkőzésen megszerzett pontok tekintetében ez volt a legszorosabb párosítás, hiszen az izraeliek csupán kettővel szereztek kevesebbet a magyarok 78 pontjánál. Összességében a válogatott teljesítette a kötelezőt, és a nála alacsonyabban rangsorolt ellenfeleket legyőzte, így a csoport harmadik helyén áll. Bár még nem fejeződött be az összes mérkőzés, nagy változás már nem várható a sorrendben, így Farkas János csapata jó eséllyel a 9-16. helyért játszó csoportban folytathatja az Európa-bajnokságot. További korosztályos hírek SQUASHBAN a sportági aloldalunkon.