UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-04-22 11:52

Labdarúgás: Kylian Mbappé (20) harminc góllal történelmet írt Franciaországban - milyen szezont tudhattak maguk mögött ugyanennyi idősen a legendák?

A 20 esztendős Kylian Mbappé a Monaco elleni mesterhármasával ünnepelte a Paris Saint-Germain FC francia bajnoki címét. Mbappé ezzel a mesterhármassal már harminc gólnál tart a szezonban, Jean-Pierre Papin óta ő az első francia, aki ennyit szerzett, és ő lett a legfiatalabb francia is, aki elérte ezt a számot. Arra voltunk kíváncsiak, milyen szezont tudhattak maguk mögött ugyanennyi idősen a legendás világklasszisok.

KkB − utanpotlassport.hu A Ligue 1 második helyezettje, a Lille vasárnap délután 0−0-ás döntetlent játszott a francia bajnokságban, így már a PSG esti meccse előtt biztossá vált, hogy idén is a párizsi csapat lesz a bajnok. Ennek ellenére az éllovas nem engedett ki, és a 20 esztendős Kylian Mbappé mesterhármasával elintézte a rivális Monacót (3−1). Az ifjú kiválóság ezzel már harminc gólnál tart a szezonban, és ő a legfiatalabb francia, akinek ez valaha sikerült.

Kylian Mbappé történelmet írt Franciaországban Forrás: AFP
Kylian Mbappé történelmet írt Franciaországban Forrás: AFP
De vajon hogy szerepelt ugyanennyi idősen Lionel Messi, Cristinao Ronaldo, Pelé, Puskás Ferenc vagy Alfredo Di Stéfano a bajnokságban? Lionel Messi (2006/07): az ötszörös aranylabdás, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes argentin ekkor vált stabil kezdőjátékossá Barcelonában, és 26 mérkőzésen 14 gólt szerzett. Hozzá kell tennünk: a klasszis a tavasszal lábközépcsont-törést szenvedett, így három hónapot ki kellett hagynia. Cristiano Ronaldo (2004/05): az ötszörös aranylabdás Európa-bajnok a második szezonját töltötte a Manchester Unitedben. Játéka letaglózta a világot, ugyanakkor 33 tétmeccsen csak 5 gólig jutott. Pelé (1959/60): a háromszoros világbajnok a Santosszal bajnoki címet szerzett. Kétségtelen, hozzátette a maga részét, hiszen 47-szer talált be az ellenfelek hálójába. Puskás Ferenc (1946/47): Panchónak nem sikerült megnyernie a magyar bajnokságot a Kispesti AC-val, viszont ez − vélhetően − nem rajta múlott, ugyanis 30 találkozón 32 gólt jegyzett. Alfredo Di Stéfano (1945/46): a nyolcszoros spanyol bajnok, ötszörös BEK-győztes, kétszeres aranylabdás argentint erre a szezonra adta kölcsön a River Plate a Huracánnak, amellyel semmit sem nyert. Di Stéfano 25 mérkőzésen 10-szer lőtt gólt a Huracán színeiben. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.