UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-04-23 18:23

Újpesti hokispalánták ezüstje

Ezüstérmet szerzett az UTE U11-es jégkorongcsapata az ausztriai Zell am See-ben rendezett World Tournament 2019 viadalon; a 16 csapatos tornán osztrák, német, svájci, olasz, ukrán, szlovák és cseh csapatok találkoztak egymással.

G. G. – utanpotlassport.hu A csapatok négy darab négyes csoportba sorsolták, innen hibátlan mérleggel jutottak tovább Markó István vezetőedző és Gebora Zita tanítványai, majd jöhetett az első négy helyezett körmérkőzéses rájátszása, s itt végül a második helyet szerezte meg a gárda.

A torna legjobb védője: Gazsó Sebestyén Fotó: UTE
A torna legjobb védője: Gazsó Sebestyén Fotó: UTE
Markó István elmondta, a csoportkör jó felvezetés volt a 2008-as korosztályos együttes számára, a négyes döntőben pedig leginkább a Löwen Frankfurt elleni összecsapásra büszke, amelyen kétgólos hátrányból álltak fel úgy, hogy a 2x15 perces játékidőből 13 percet emberhátrányban töltöttek. A szakember kiemelte, mindkét kapusával, Simonka Gergővel és Kuti Szilárddal rendkívül elégedett volt, emellett kiemelt Gazsó Sebestyént, akit a torna legjobb védőjének választottak. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.