UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét karodzók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2019-04-24 16:22

Major Veronika a pekingi légpisztolyos világkupa-verseny dobogóján

A 21 éves Major Veronika bronzérmet szerzett a női légpisztolyosok között a sportlövők Pekingben zajló olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén; a 20 esztendős Egri Viktória a 63. helyen zárt.

G. G. – utanpotlassport.hu A 21 éves Major Veronika ismét felállhatott a dobogóra a női légpisztolyosok között, immár a sportlövők Pekingben zajló olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén. Februárban mindkét női pisztolyos számot megnyerte az év első vk-viadalán Újdelhiben, ahol így olimpiai kvótát is szerzett a tokiói nyári játékokra, majd márciusban harmadik lett a légfegyveres Európa-bajnokságon.

Major Veronika a dobogó harmadik helyén Pekingben Fotó:  Hungarian Shooting Federation
Major Veronika a dobogó harmadik helyén Pekingben Fotó: Hungarian Shooting Federation
Ezúttal a 60 lövéses alapversenyt 582 körrel zárta, amely révén a szám világbajnoki címvédője, a 25 méteren olimpiai bajnok görög Anna Korakáki mögött második lett. A fináléban végül 220,5 körrel a harmadik helyen végzett. Egri Viktória 563 körrel a 63. pozícióban zárt. A nap másik versenyében, a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a februári vk-n győztes és kvótás, már a felnőttek között versenyző Péni István (21) 1181 körrel, a legjobb eredménnyel került döntőbe, s végül negyedik lett. Pekler Zalán (18) 1164 körrel a 35. helyen végzett. További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.