UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-04-28 15:20

Kézilabda: Rostáék közel álltak a Final Fourhoz az EHF-kupában

Nem sikerült az álomba illő négyes döntőbe jutás a Grundfos Tatabánya kézilabdacsapatának a férfi EHF-kupában. Az együttes fiatal játékosai (Rosta Miklós, Borzas Uros, Deményi Xavér) azonban így is letették a névjegyüket a nemzetközi porondon, és bizonyították, a jövőben is lehet rájuk számítani.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huAz elmúlt években kizárólag a Veszprém és a Szeged alkotott maradandót a nemzetközi kupákban – a bakonyiak BL-döntőt játszottak, a Tisza-partiak EHF-kupát nyertek. A többi magyar férfi kézilabdacsapat legfeljebb néhány kört ment a második számú sorozatban. Az idén megszakadt a rossz széria, miután a Grundfos Tatabánya és a Balatonfüredi KSE gárdája is az EHF-kupa főtáblájára jutott.

Rosta Miklós a nemzetközi mezőnyben is bemutatkozott Forrás: Grundfos Tatabánya
Rosta Miklós a nemzetközi mezőnyben is bemutatkozott Forrás: Grundfos Tatabánya
A Balaton-partiaknak aztán nem volt szerencséjük a sorsolással, hiszen a címvédő Füchse Berlin és a tavalyi ezüstérmes Saint Raphael mellett a spanyol La Riojával kerültek egy csoportba. És bár Csoknyai István csapata csupán egy győzelmet könyvelhetett el, a csapat juniorkorú játékosai, a 20 éves Máthé Dominik és a 21 esztendős Szita Zoltán nagyon fontos tapasztalatokat szerzett hat mérkőzés alatt a számukra még ismeretlen nemzetközi színtéren. De az igazán nagy menetelést a tatabányaiak hajtották végre. Vladan Matics legénysége bravúrt bravúrra halmozott a csoportkörben, megelőzte a német Hannover és a horvát Nexe együttesét is. Méghozzá a fiatalok remeklésével: az évad közben első számú beállóssá előlépett – a nyártól már a MOL-Pick Szeged gárdáját erősítő – ifj. Rosta Miklós (20) kiválóan helytállt, míg a Veszprémből kölcsönbe érkezett Borzas Uros (19) is szerzett szép pillanatokat. Még a kapus Deményi Xavér is kivette a részét a sikerből, a macedón Rabotnik elleni hazai találkozón remekül szállt be a mérkőzésbe. A nagy álom, a Final Fourba kerülés azonban nem sikerült. Borzasék a dániai ötgólos vereség után a visszavágó alatt többször is továbbjutásra álltak, de a végére csak hárommal tudtak nyerni. Így ugyan a négyes döntő elúszott, de a dicsőség megmaradt a nemzetközi porondon „bemutatkozó” tatabányaiaknak. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.