UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-04-29 17:44

Békési Eszter (17) is fejest ugrik az Úszó Bajnokok Ligájába

Az Egri Úszó Klub 17 éves versenyzője is meghívást kapott a FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség) új versenysorozatának, az Úszó Bajnokok Ligájának budapesti állomására. A márciusi felnőtt ob-n remeklő sportoló 200 m mellen méretheti meg magát a Duna Arénában.

B. V./UP-infoHosszú Katinka, Cseh László, Milák Kristóf, Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna és Burián Katalin mellett Békési Eszter személyében utánpótláskorú magyar résztvevője is lesz a Fina Champions Swim Series, vagy ha úgy tetszik, az Úszó Bajnokok Ligája budapesti állomásának, amelynek természetesen a Duna Aréna ad otthont.

Békési Eszter is bizonyíthat a FINA új versenysorozatában Forrás: MÚSZ
Békési Eszter is bizonyíthat a FINA új versenysorozatában Forrás: MÚSZ
A három eseményből álló meghívásos elitversenynek Kína és az Egyesült Államok mellett Magyarország is házigazdája, s ezáltal olimpiai és világbajnokok, világcsúcstartók és világranglista-vezetők társaságban bizonyíthatnak a legjobb magyar versenyzők. Köztük a 17 éves Békési Eszter is, aki utolsó korosztályos évét tapossa, és kitűnően kezdte az évet. A márciusi, debreceni felnőtt magyar bajnokságon 100 és 200 m mellen is diadalmaskodott, de étvágyát még nem elégítette ki a siker, a kazanyi junior Eb-n és budapesti korosztályos vb-n is a legjobbak közé szeretne kerülni. A nagy versenyek egyik főpróbája lehet így a május 11-12. között esedékes viadal, amelyen kedvenc számában, kétszázon bizonyíthat. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.