UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-04-29 18:56

Hatodikként zárta az Európa-kupát az egy lépéssel a legjobbak mögött járó U16-os leányválogatott

Hat mérkőzéséből hármat megnyert az U16-os leány hokiválogatott a Csehországban rendezett Európa-kupán. Bedő Botond együttese a hatodik helyen végzett, és bizonyította, a bombaerős mezőnyben is képes helyt állni.

B. V. – utanpotlassport.huSzinte A-csoportos mezőnyben bizonyíthatott az U16-os leány jégkorong-válogatott a csehországi Pribramban megrendezett Európa-kupa elnevezésű nemzetközi viadalon, amelyen a tengerentúli és a skandináv csapatokat leszámítva az összes nagyágyú részt vett.

A hatodik helyen zárta az Európa-kupát az U16-os leányválogatott Forrás: MJSZ
A hatodik helyen zárta az Európa-kupát az U16-os leányválogatott Forrás: MJSZ
A magyar válogatott, amelyben három a felnőttválogatottal A csoportba jutott játékos (Tóth Zsófia, Kreisz Emma, Seregély Míra) szerepelt,  az első két fordulóban a két legerősebb riválissal szemben sima vereségekbe szaladt bele, előbb a házigazda csehektől, majd az oroszoktól kapott ki. Utána viszont a franciának és a japánoknak sem kegyelmezett a társaság, s két nagyon meggyőző sikerrel biztosította a harmadik pozíciót a csoportban, amely így is alsóházi szereplést ért, az 5–8. helyért folytathatták a magyar lányok. Bedő Botond tanítványai az első helyosztón a svájciak korosztályos együttesét is felőrölték, 4–2-es sikerük után az utolsó meccsen a németek következtek. Az ötödik helyért vívott hétfői csata viszont már nem a tervek szerint alakult, 7–1-es vereséggel búcsúzott a csapat Csehországtól, és ezzel hatodik lett. Az együttes vezetőedzője elégedetten értékelt az utanpotlassport.hu-nak a rangos megméretés után: „Az első két fordulóban úgy láttam, hogy még nem állunk készen a tornára, ráadásul két nagyon erős csapattal játszottunk. Aztán a következő négy meccsen nagyon szép eredményeket értünk el, valóban jó ellenfeleket múltunk felül. A vége nem úgy sikerült, ahogyan terveztünk, talán egy kicsit el is fáradtunk, de összességében pozitívan értékelem a tornát. Kilenc nap alatt hat meccset játszottak, rengeteget tanultak a lányok egyénileg és csapatként is, a három felnőttválogatott játékosunk pedig vezéregyéniségként viselkedett. Közel vagyunk az A-csoportos ellenfelekhez, egy lépéssel járunk mögöttük.”

LEÁNY U16-OS EURÓPA-KUPA, PRIBRAM (CSEHORSZÁG) A magyar csapat mérkőzései: Csoportkör: –Csehország 1–7, –Oroszország 1–6, –Franciaország 5–0, –Japán 3–1 Az 5–8. helyért: –Svájc 4–2 Az 5. helyért: –Németország 1–7  

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.