UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-04-30 21:14

Kézilabda: a 20 éves Nagy Martin nevét skandálta a szegedi közönség

Kitűnő mérkőzéssel tért vissza az Újszegedi Sportcsarnokba a Pick 20 éves kapusa, Nagy Martin. A sérüléséből felépülő korosztályos válogatott játékos a Vecsés elleni élvonalbeli kézilabda-bajnokit védte végig, remek teljesítménye a vezetőedző és a szurkolók tetszését is elnyerte.

B. V./UP-infoPályafutása során először lépett pályára kezdőként a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatának kapujában a 20 éves Nagy Martin. A juniorválogatott sportoló alaposan kivette a részét a Vecsés ellen NB I-es bajnokin aratott 38–24-es sikerből.

A kezdőként debütáló Nagy Martint éltette a szegedi közönség Forrás: pickhandball.hu
A kezdőként debütáló Nagy Martint éltette a szegedi közönség Forrás: pickhandball.hu
A korábbi kiváló szegedi kapus, Nagy Zoltán fia 32 százalékos védési hatékonysággal „hozta le” a találkozót, amely sokáig emlékezetes marad a számára. „Nagyon régen védtem hazai környezetben, sérülésem miatt hosszú ideig nem játszhattam – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak a szegediek saját nevelésű játékosa. – Hatalmas élmény volt számomra a Vecsés elleni meccs, nagyon örülök, hogy Pastor edző bizalmat szavazott nekem. Az pedig, hogy kezdő kapusként kaptam szerepet, méghozzá hatvan percig, minden álmomat felülmúlta.” A találkozó után az együttes spanyol vezetőedzője, Juan Carlos Pastor is megdicsérte Nagy Martint: elmondta, látszik a munkának az eredménye, amit Nenad Damjanovics kapusedzővel végeznek. De a fiatal kapus nemcsak trénerétől, hanem klub szimpatizánsaitól is nagy elismerést kapott. „Eléggé elfáradtam, hiszen a felnőttek között sosem voltam hatvan percig a kapuban. Az első védés megnyugtatott, abból merítettem erőt a folytatásra. Felemelő érzés volt hallani, hogy a szurkolók a nevemet skandálják. Ez még nagyobb munkára ösztönöz, mert tisztában vagyok vele, hogy sokat kell még fejlődnöm, de ez a meccs most nagyon sokat jelentett.” A szintén az utanpotlassport.hu szerkesztősége által készített, M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja januárban, nem sokkal a sérülése után látogatta meg az ígéretes szegedi kapust. Akkor így nyilatkozott a jövőjéről: További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.