UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-04-30 13:29

Tovább halad a fiatalítás útján a Váci NKSE női kézilabdacsapata

Remek szezont fut, és az ötödik helyen áll az NB I-ben a korosztályos válogatott kézilabdázók sorát felvonultató Váci NKSE együttese. A klub szakmai igazgatója, Németh András elmondta, jövőre is folytatódik a magyar kézilabda szempontjából üdvös gyakorlat, sőt még fiatalabb kerettel vágnak neki a következő szezonnak.

B. V. – utanpotlassport.huÉvek óta a Vác az egyik olyan csapat a női élvonalbeli kézilabda-bajnokságban, amely bátran a mély vízbe dobja az utánpótlás-válogatott és a saját nevelésű fiatal játékosait. Nincs ez másképpen az idén sem: Kácsor Gréta (19), a sokáig sérüléssel küzdő Kuczora Csenge (19), Lakatos Rita (19) és Szabó Kitti (19) mellett a ma két kapus, a 19 éves Suba Sára és a mindössze 16 esztendős Bukvoszky Anna is gyakran lehetőséghez jutott.

A 19 éves Kácsor Gréta a Vác legeredményesebb játékos a mostani évadban Forrás: Váci NKSE
A 19 éves Kácsor Gréta a Vác legeredményesebb játékos a mostani évadban Forrás: Váci NKSE
A csapat pedig rokonszenves, a magyar kézilabda érdekeit szolgáló filozófiája ellenére – vagy éppen azért – az előkelő ötödik helyen áll a bajnokságban, és több nagy bravúrt is végrehajtott a mostani évadban. Elég, ha csak a világsztárok sorát felvonultató Siófok elleni kettős győzelemre gondolunk. Nem is lehet kérdés, hogy a váciak folytják, amit elkezdtek. Vagyis az EHF-kupában is szereplő csapatban továbbra is többségében ígéretes, fiatal játékosok kapnak lehetőséget. Erről Németh András korábbi szövetségi kapitány, a klub szakmai igazgatója így nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak. „Nagyon elégedett vagyunk a fiatalokkal, akik többször vagy lényegében folyamatosan kiemelkedően teljesítenek az NB I-ben. Annyit mondhatok, hogy folytatjuk ezt az irányvonalat. Megpróbálunk tizenkilencre alsót húzni, a rutinosabb játékosok távozása miatt még fiatalabb kerettel vágunk neki a következő évadnak, és nagyon bízunk abban, hogy továbbra is sikerrel haladunk ezen az úton.” A szintén az utanpotlassport.hu szerkesztősége által készített M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a tavalyi évad végén járt még a váciak edzésén, amelyen az edzők mellett a fiatalok beszéltek a csapatról: