UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-05-01 11:23

Mindent vitt a fehérvári hokiutánpótlás a 2018/19-es évadban

Az U20-astól egészen az U14-es korosztályig valamennyi évjáratban ünnepelhettek bajnoki címet a székesfehérvári jégkorongozók a most véget ért évadban. Az Ocskay-akadémia sportigazgatójával, Fekti Istvánnal beszélgettünk a sikerek jelentőségéről, a kilencéves működésükről és a végső célokról.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Nehéz jelzőket találni a székesfehérvári hokiutánpótlás, azaz ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia fiataljainak 2018/19-es évadjára. Az U20-as korosztályban mind a magyar, mind az osztrák bajnokságban diadalmaskodtak, az U18-asok között „csak” a szomszédligában győztek, míg az U16-osok és U14-esek mezőnyében a hazai pontvadászatban végezek elsőként.

Az összes korosztályban bajnoki címet ünnepelhettek az Ocskay-akadémia hokisai Forrás: jegkorongakademia.hu
Az összes korosztályban bajnoki címet ünnepelhettek az Ocskay-akadémia hokisai Forrás: jegkorongakademia.hu
A kilencedik születésnapján április 1-jén túleső akadémia esetében persze nem az eredményesség a fő értékmerő, de azért a sikerek jól jelzik, a magyar jégkorong fellegvárában továbbra is jó az irány. „Kétségkívül kitűnő szezont zártunk – mondta az utanpotlassport.hu-nak az Ocskay-akadémia sportigazgatója, Fekti István. – Ezek az eredmények mindig visszajelzések nekünk a szakmai fejlődésünk tekintetében, hogy milyen irányban haladunk. Éppen ezért örülünk annak, hogy ennyire sikeresek voltunk.” A 2017-es teljesítménye alapján tavaly Az év műhelye elismerést kiérdemlő egyesületről kijelenthető, hogy a kilencéves történelme önmagában is sikersztorinak számít, ezt csak tovább erősítették a szezon végi sikerek. Persze, az is igaz, hogy még messze nincsenek az út végén. „Létszám tekintetében azt gondolom, hogy elértük a maximumot: háromszázhúsz-háromszászharminc gyereket foglalkoztatunk. Ezzel ott tartunk, ahol azt annak idején megálmodtuk. Fejlesztés és eredményesség terén sem panaszkodhatunk, a végső fokmérője ugyanakkor az lesz a szakmai munkánknak, hogy a korosztályos válogatottakba hány játékost tudunk delegálni, illetve, hogy végül a felnőttcsapatok valamelyikébe hány fiatalt tudunk kinevelni.” És a végső kimenete az akadémiának a hazai élvonalban, az Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok együttese, amelyben tizenöt juniorkorú játékos került fel a 2018/19-es évadban. És nem is vallottak szégyent, hiszen a hatodik helyen végeztek. A végső cél persze minden gyereknek az osztrák EBEL-ben szereplő nagycsapat. „Óriási motiváció ez nekik, rengetegen járnak a mérkőzésekre. Folyamatosan követik őket. A felnőttválogatott játékosok közül is többen itt játszanak, sok a példakép, sok az ikon, akire fel lehet nézni. A legtöbben ezért is kezdik el a pályafutásukat, hogy ebben a miliőben, ebben a nagy múltú klubban szerepelhessenek.”

AZ IFJ. OCSKAY GÁBOR JÉGKORONG AKADÉMIA ARANYÉRMES CSAPATAI A 2018/19-ES ÉVADBAN: U20: magyar és osztrák bajnokság U18: osztrák bajnokság U16: magyar bajnokság U14: magyar bajnokság

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.