UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-05-02 17:42

Még néhány hely kiadó a serdülő kézilabdaliga négyes döntőjében

A lányok mezőnyében szinte már minden eldőlt, a NEKA, a Győr, az FTC és a Debrecen biztosan finalista, a fiúk között azonban a Nyugati csoportban még teljesen nyílt a verseny.

B. V. – utanpotlassport.huVészesen közeledik az évad végi Final Four a serdülő kézilabda-bajnokságokban is. Ahogyan a múlt héten megírtuk, az ifjúságiak között már minden kérdés eldőlt, ezzel a szemben a fiatalabbak között csupán hat csapat részvétele biztos, két hely még kiadó a legjobb négy között.

A Pick Szeged serdülőcsapata is résztvevője lesz a négyes döntőnek Forrás: Pick Szeged
A Pick Szeged serdülőcsapata is résztvevője lesz a négyes döntőnek Forrás: Pick Szeged
Még pedig a fiúliga Nyugati csoportjában, amelyben bár az ifik versengéséhez hasonlóan a Telekom Veszprém együttese vezet, még a legkevésbé sem lefutott a küzdelem.  A jobb gólkülönbségének köszönhetően az élen álló bakonyi alakulat azonban két legfőbb riválisával is találkozik az alapszakaszban. Keleten lényegesen világosabb a képlet: a Pick Szeged és a tavalyi ezüstérmes Békés gárdája is biztos résztvevője a négyes döntőnek, a hátralévő mérkőzéseken csupán annyi a kérdés, hogy a Tisza-parti vagy a viharsarki együttes nyeri az alapszakaszt.

Fiú serdülőbajnokság A Nyugati csoport élmezőnye: 1. Telekom Veszprém 43 pont, 2. Veszprémi KKFT 43, 3. NEKA I 42, 4. Budaörs, 5. Balatonfüredi KSE 27 A Keleti csoport élmezőnye: 1. Pick Szeged I 45, 2. Békés KC 44, 3. PLER-Budapest 35, 4. Pick Szeged II 27, 5. Kecskeméti TE 25

A lányok között pedig alighanem pontosan ugyanazok az együttesek alkotják majd a legjobb négy mezőnyét, mint az ifjúságiak között. Nyugaton a NEKA és a Győr vezet, de a Szombathely még beleszólhat a versenyfutásba. Míg a Keleti csoportban a Ferencváros és a Debrecen emelkedik ki a mezőnyből.

Leány serdülőbajnokság A Nyugati csoport élmezőnye: 1. NEKA I 43, 2. Győri Audi ETO KC I 42, 3. Szombathelyi KKA 41, 4. NEKA II 34, 5. Bajnok DSE Nemesvámos 30 A Keleti csoport élmezőnye: 1. FTC 45, 2. DVSC 43, 3, Dunakanyar KA 32, 4. Békéscsabai ENKSE 32, 5. MTK Budapest 32

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.