UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-05-06 10:33

Atlétika: remekeltek Debrecenben az EYOF-ra készülő gátfutók

Debrecenben, a serdülők és az ifjúságiak ügyességi és gátfutó csapatbajnokságával rajtolt a szabadtéri idény. A kétnapos viadalon Lengyák György utánpótlás szakreferens is jelen volt, és elsősorban a bakui EYOF-ra készülő fiatalok teljesítményére volt kíváncsi. Nem kellett csalódnia, hiszen Pap Márk és Tóth Anna egyaránt kiválóan teljesített

L.S./UP-infoA hagyományoknak megfelelően több szakág képviselői álltak rajthoz a hétvégén Debrecenben, ahol a serdülők és az ifjúságiak ügyességi és gátfutó csapatbajnokságát rendezték. Az eseményen Lengyák György is jelen volt, a szövetség utánpótlás szakreferense elsősorban az EYOF szereplésre esélyes gátasok formájára, teljesítményére volt kíváncsi.

Remek eredmények születtek Debrecenben Forrás: atletika.hu
Remek eredmények születtek Debrecenben Forrás: atletika.hu
A szakember elégedett lehetett a látottakkal, hiszen Pap Márk a 60 és 100 m-en futott pazar idejét követően 110-en is remekelt, 13.85 másodperces idővel repült át a célvonalon Debrecenben. A Belgiumban élő sprinter ezzel az eredménnyel immár második az európai ranglistán. „Az eredmény azért nagyon jó, mert Márk a második gátba a kiemelt lábával úgy belerúgott, hogy egy pillanatra kibillent az egyensúlyából, és a célba érkezéskor az utolsó néhány lépését már kiengedve futotta le. Így is 21 századra közelítette meg a ranglistát vezető holland Matthew Sophiát, akinek eredménye 13.64 mp” - értékelt Lengyák György az atletika.hu-n. A leány gátfutók 100 m-es versenye szép egyéni csúcsot hozott, Tóth Anna 14.01-es idővel zárt az élen. „Anna eredményével egyelőre 13 századdal vezeti az európai ranglistát az olasz Veronika Besana előtt, igaz még csak nagyon kevés verseny volt Európában. Eddig csak egyszer futott ezen a gáttávon, hiszen ő elsőéves ifjúsági versenyző, és tavaly Győrben a serdülő válogatott viadalon debütált 100 m gáton. A korábbi éves ifjúsági európai ranglistákat nézve, ha Anna 3-4 tizedet javít a Debrecenben elért eredményén, már biztos résztvevő lehet Bakuban" − vélekedett az utánpótlás referens. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.