UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2019-05-06 16:49

Torna: kezdődik a jegyértékesítés a győri junior-világbajnokságra

A héten elindul a jegyértékesítés a június 27. és 30. között Győrben rendezendő I. junior torna-világbajnokságra – jelentették be a magyar szövetség (MATSZ) képviselői hétfői győri sajtótájékoztatójukon.

MTI/UP-info Altorjai Sándor főtitkár elmondta, a jegymester.hu internetes oldalon válthatnak belépőt az érdeklődők a négynapos versenyre, emellett pedig az egyesületeknek a szövetség is biztosít jegyet. Hozzátette, a vb előtti, június 25-én és 26-án zajlódó pódiumedzések ingyenesen látogathatóak lesznek a nagyközönség számára, a 27-i és 28-i férfi és női selejtezőre 500-1000, a 29-i és 30-i döntőkre pedig 2000 forintért kaphatók jegyek. Az előkészületekről megjegyezte, hogy a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) a győri helyszín bejárása után kitűnőre értékelte.

Hétfőn Győrben tartottak sajtótájékoztatót a junior világbajnokság szervezői Fotó: MTSZ
Hétfőn Győrben tartottak sajtótájékoztatót a junior világbajnokság szervezői Fotó: MTSZ
Magyar Zoltán, az MATSZ elnöke kiemelte, nagy sportdiplomáciai siker, hogy a magyar szövetség kezdeményezésére junior világbajnokságot tartanak, ráadásul éppen Magyarországon. Rámutatott, szigorú előírásoknak kell megfelelniük az infrastruktúrát, illetve a helyiségeket, tornaszereket illetően: egy verseny-, egy bemelegítő- és két edzőcsarnokot kell felszerelniük. Hangsúlyozta, a világbajnokság után a hazai klubok is profitálhatnak ebből az infrastruktúrából, a szövetség ugyanis megvásárolja a tornaszereket, később pedig kiadja a fővárosi, illetve a vidéki egyesületeknek használatra. Borkai Zsolt, a rendező város, Győr polgármestere arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a kisalföldi megyeszékhely az állami támogatás mellett több százmillió forinttal támogatja a verseny megrendezését. Rámutatott, Európa egyik legjobb edzőtermét építették fel az eseménynek helyet adó Olimpiai Sportparkban. Hozzátette, Magyarországon az utóbbi években kicsit háttérbe szorult a torna, pedig az atlétika és az úszás után a harmadik legnépszerűbb egyéni olimpiai sportág. Ezért is fontos, hogy itt rendezhetik meg ezt a vb-t. A sajtótájékoztatón bemutatták a vb hivatalos promófilmjét, amellyel mostantól az eseményt népszerűsítik. A Győrben elkészített filmben a többszörös junior válogatott Szujó Hanna és az ifjúsági olimpiai érmes Balázs Krisztián kapott főszerepet. A verseny kabalaállata a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kabalafigurája, Hugoo, a kakas lesz. A nemzetközi szövetség (FIG) magyar kezdeményezésre írta ki ezt a versenyt, amely mérföldkő lehet az ott elinduló juniorkorú tornászok fejlődésében.  A június utolsó hetében megrendezendő világbajnokságon nemcsak a jövő, de a jelen klasszisait is láthatja a közönség, hiszen ezen a világversenyen a lányoknál és a fiúknál is az utolsó két utánpótlás korosztályhoz tartozó versenyzők indulnak, így elképzelhető, hogy leendő tokiói olimpikonok is megfordulnak a győri Audi Arénában. A magyar csapatot a lányoknál Makovits Mirtill, Szujó Hanna és Szilágyi Nikolett alkotja, míg tartalékként Szmirnov Anna tagja a keretnek – erről április végén döntött Draskóczy Imre, a lányok szövetségi kapitánya. További korosztályos hírek TORNÁBAN a sportági aloldalunkon.