UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-05-07 18:34

Máthé Dominik (19) és Kácsor Gréta (19) is átlépte a százgólos határt az NB I-es kézilabdaligában

A végéhez közeledik az élvonalbeli kézilabdabajnokság 2018/19-es évadja. Remekeltek az utánpótláskorú játékosok az elmúlt hónapokban, a fiúk között Máthé Dominik, a lányok mezőnyében Kácsor Gréta volt a legeredményesebb fiatal.

B. V. – utanpotlassport.huÓriási meglepetésekre már semmiképpen sem kell számítanunk a felnőtt élvonalbeli kézilabda-bajnokságokban. A nők mezőnyében újra bajnok a Győr, a férfiak között pedig ismét Szeged–Veszprém finálét rendeznek az évad végén. Szép számmal szerepeltek az NB I-ben a fiatalok is, akik sok-sok góllal hálálták meg a mesterek bizalmát.

Máthé Dominik (99) és Szita Zoltán (21) is remek évadot zárt a Balatonfüredben Forrás: Balatonfüredi KSE
Máthé Dominik (99) és Szita Zoltán (21) is remek évadot zárt a Balatonfüredben Forrás: Balatonfüredi KSE
A fiúk között Máthé Dominik járt élen a hálózörgetésben, a Balatonfüredi KSE 20 évese száznyolcszor talált be a mostani évadban. És mindezt huszonnégy mérkőzésen tette, azaz meccsenkénti 4,5-ös gólátlagot tud felmutatni. Ami pedig külön kiemelendő, hogy a már felnőtt- és egyben juniorválogatott játékos nemcsak a közép-, illetve kiscsapatok ellen villogott, hanem a legnagyobbak ellen is bizonyított: a Telekom Veszprém elleni februári, füredi mérkőzésen például tizenegyet vágott a bakonyiaknak. A képzeletbeli dobogó másik két fokára két balátlövő ért fel. A ceglédiek korosztályos válogatott játékosa, Gábor Marcell (21) 82-szer, kollégája, a már a nagyválogatottban is megfordult, balatonfüredi Szita Zoltán (21) pedig 79-szer villant a mostani évadban.
A lányok közül Kácsor Gréta a legeredményesebb fiatal az NB I-ben Forrás: Váci NSKE
A lányok közül Kácsor Gréta a legeredményesebb fiatal az NB I-ben Forrás: Váci NSKE
A lányoknak nehezebb dolguk volt az idén, hiszen szeptember óta a korosztályváltás nyomán már csak 2000. január 1. után született játékosok számítanak utánpótláskorúnak. Azonban így is akadt olyan fiatal, aki átlépte a bűvös százgólos határt. Méghozzá a Váci NKSE junior-világbajnok, ifjúsági vb-ezüstérmes jobbátlövője, a 19 éves Kácsor Gréta. Száztizenhárom góljával egyébként az összes a korosztályos sportból már kiöregedett vb-győztes csapattársát felülmúlta, beleértve Háfra Noémit és Klujber Katrint is. Gólszerzés szempontjából a legjobb meccse a Győr elleni volt, akkor kilencet lőtt, de hét találatával kulcsember lett a Siófok idegenbeli legyőzésekor és még sok-sok mérkőzésen. A top3-ba még két FTC-kölcsönjátékos fért be: az idei szezon nagy részében az MTK-t erősítő Tóth Nikolett (17) harmincegyszer, Bánfai Kíra (19) pedig huszonkilencszer volt eredményes. Nem csoda, hogy a nyártól már anyaegyesületük számít rájuk a Népligetben.

A LEGJOBB UTÁNPÓTLÁSKORÚ GÓLSZERZŐK AZ NB I-BEN: Fiúk: 1. Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE) 108 gól/24 mérkőzés, 2. Gábor Marcell (Ceglédi KKSE) 82/24, 3. Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE) 79/22, 4. ifj. Rosta Miklós (Grundfos Tatabánya) 46/23, 5. Ubornyák Dávid (B.Braun Gyöngyös) 42/22 Leányok: 1. Kácsor Gréta (Váci NKSE) 113/24, 2. Tóth Nikolett (FTC) 31/15, Bánfai Kíra (FTC) 29/25, 4. Braun Laura (Budaörs) 26/15, 5. Arany Rebeka (DVSC) 24/23

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.