UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-05-08 15:07

Kopogtatnak a dunaújvárosi kézislányok a felnőttcsapat kapuján

Ismert és elismert a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia filozófiája, amely a következőn alapszik: a neveléssel foglalkozó egyesület keresi meg az országban és a határon kívül élő fiatal magyar lányokat, akik szeretnek sportolni, és kedvelik a kézit.

UP-infoA bevezetőben említett szisztémát az egyik legfontosabb feladatának tartja a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia; ehhez igazítja tevékenységét a klub szakmai igazgatóhelyettese, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mátéfi Eszter is.

Keményen küzdenek a Kohász lányai – a szakvezetés bízik a további remek folytatásban Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap
Keményen küzdenek a Kohász lányai – a szakvezetés bízik a további remek folytatásban Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap
„Olyan fiatal játékosokkal foglalkozunk, akikre büszkék vagyunk. Nem véletlen, hiszen az NB I-es ifjúsági csapatunk a nyugati csoportban a harmadik helyen áll a NEKA és a Győr mögött. A felnőtt NB I/B-ben az ötödikek vagyunk, holott a bennmaradás volt a cél. A serdülőink közül az első csapat hatodik, az NB I/B nyugati csoportjában az ifik gárdája a negyedik helyen áll. Az országos döntő legjobb nyolc csapatában van a Kohász U14-es alakulata. A serdülőink a másodosztályban nyolcadikok… Mind nagyszerű eredmény, ami az edzőink sikeres munkáját, gyerekeink szorgalmát dicséri.” A szakember arról is beszélt a duol.hu-nak, hogy rengeteg dunaújvárosi fiatal már a felnőttcsapat kapuján kopogtat: „Elérkeztünk oda, hogy az ifjú kézisek hamarosan beépülhetnek a nagyok közé. Jovovity Jovana, Mihály Petra, Nagy Zsuzsa, Koronczai Petra és Csapó Kincső – ők egyaránt kaptak már játéklehetőséget a felnőttélvonalban. Ezen felül rendkívül büszkék vagyunk Koronczai Petra, Németh Kata és Pál Eszter ifjúsági válogatottságára. Kecskés Noémi és Szabó Aida pedig tagja a serdülők címeres alakulatának. Elmondhatjuk, hogy jó munka folyik az akadémiánkon, ahol egymásra épülnek a korosztályok. És ami a legfontosabb: a lányok fejlődését az is segíti, hogy a legjobb helyen biztosítva van a versenyzésük. Szakembereink jól felkészültek, a megfelelő pedagógiai, szakmai és pszichológiai tudással rendelkeznek” – összegezte értékelését Mátéfi Eszter. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.