UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-05-09 10:55

Az amerikaiak és a svájciak támadnak a legtöbb fiatallal az A-csoportos hoki vb-n

Tizenhat U20-as játékos részvételével kezdődik pénteken a felnőtt A-csoportos jégkorong-világbajnokság. Az Egyesült Államok és Svájc három-három fiatallal készült, a finnek junior-világbajnokokkal utaztak Szlovákiába.

B. V. – utanpotlassport.huAz idén Szlovákiában találkozik a világelit, pénteken kezdődik a felnőtt A-csoportos jégkorong-világbajnokság. A mérkőzéseknek Pozsony mellett Kassa ad otthont, a döntőt május 26-án rendezik a fővárosban.

A 19 éves Quinn Hughes is az amerikai válogatottal tartott Szlovákiába Forrás: nhl.com
A 19 éves Quinn Hughes is az amerikai válogatottal tartott Szlovákiába Forrás: nhl.com
A világ tizenhat legerősebb hokiválogatottjában természetesen ezúttal is kaptak szerepet U20-as korosztályú, azaz 1999. január 1. után született sportolók, összesen tíz csapatban találunk fiatal játékost. E tekintetben az Egyesült Államok és Svájc alakulata jár az élen, három-három jégkorongozóval. Az amerikai szakvezetés az NHL-ben edződő 19 éves Quinn Hughes mellett a mindössze 17 esztendős, Jack Hughesnak is szerepet ad, aki az egész vb legfiatalabb játékosa. Míg a svájci csapatban Nico Hirschier, Philipp Kurashev és Janis Jerome Moser juthat kisebb nagyobb szerephez Szlovákiában. De a legtöbbet talán a finnek 18 éves csatárától Kaapo Kakkótól várhatunk, aki az idei juniorvébé döntőjében győztes gólt ütött az északi csapat színeiben. Rajta kívül még a 19 esztendős Henri Jokiharjut is beválogatták az aranyérmes csapatból. A finn garnitúrához hasonlóan a hazai csapat is két utánpótláskorú játékossal, Adam Liskával és Martin Fehérváryval a fedélzeten száll harcba a világelit ellen. A Finnország–Kanada nyitómérkőzésen például Kakkóék rögtön az egyik legnagyobb esélyessel szemben bizonyíthatnak. És ki tudja, meddig repítik a finn csapatot?

UTÁNPÓTLÁSKORÚ JÁTÉKOSOK AZ A-CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁGON: A csoport: Kanada: – Dánia: Jonas Rondbjerg (20) Finnország: Kaapo Kakko (18), Henri Jokiharju (19) Franciaország: Németország: Moritz Seider (18) Nagy-Britannia: Liam Kirk (19) Szlovákia: Adam Liska (19), Martin Fehérváry (19) Egyesült Államok: Cayden Primeau (19), Jack Hughes (17), Quinn Hughes (19) B csoport: Ausztria: Benjamin Baumgartner (19) Csehország: Filip Chytil (19) Olaszország: Lettország: Emils Gegeris Norvégia: Oroszország: Svédország: Svájc: Nico Hischier (20), Philipp Kurashev (19), Janis Jerome Moser (18)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.