UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-05-21 15:37

Asztalitenisz: szerdán rajtol a wladyslawowói serdülő és ifjúsági nemzetközi bajnokság

Szerdán veszi kezdetét a serdülő és ifjúsági asztaliteniszezők wladyslawowói nemzetközi bajnoksága, amelyen a magyar válogatott tizenegy fiatallal vesz részt. Vígh Zsolt, az ifjúsági fiúk szövetségi kapitánya bizakodhat a leginkább, hiszen négy versenyzőjéből három kiemeltként léphet asztalhoz.

UP-infoCsehország, Olaszország és Spanyolország után a negyedik, egyben a korosztályos kontinensviadal előtti utolsó nemzetközi bajnokságához érkezett a serdülő és ifjúsági asztalitenisz-válogatott a lengyelországi Wladyslawowóba.

András Csaba hatodik kiemeltként vág neki a lengyel nemzetközi bajnokságnak Forrás: nemzetisport.hu
András Csaba hatodik kiemeltként vág neki a lengyel nemzetközi bajnokságnak Forrás: nemzetisport.hu
„Ez prémiumkategóriás verseny, tehát a legerősebb mind közül, amin részt vettünk eddig a szezonban – kezdi Vígh Zsolt, az ifjúsági fiúk szövetségi kapitánya. – Mivel ez az utolsó megméretés a júliusi, ostravai korosztályos Európa-bajnokság előtt, így a kontinens színe-java részt vesz a bajnokságon. Ennek okán nem lesz egyszerű dolgunk.” Nagy figyelemmel érdemes kísérni Vígh csapatának teljesítményét, hiszen egyesben – a budapesti, felnőtt-világbajnokságot is megjárt – András Csaba (hatodik kiemelt) és Juhász Patrik (tizenhatodik kiemelt) is bizonyít. Rajtuk kívül Both Olivérnek (tizenötödik kiemelt) és Huzsvár Eriknek is jó esélye van a legjobb nyolc közé jutni. A mester szerint ideális esetben bármelyikük végezhet az érmes helyek valamelyikén. A srácok párosban és csapatban is küzdenek. Előbbiben Both András oldalán, míg Juhász Huzsvárén lép asztalhoz. Huzsvár nem csupán az ifjúságiak mezőnyében próbál legjobb tudása szerint játszani: mivel fiatalabb, így a serdülők között is megméreti magát. Vígh úgy véli, Erik jó eséllyel eljuthat akár az elődöntőig is. Ebben a korcsoportban szerepel Szántosi Dávid és Balogh Bence is, a fiúk alkotják a magyar serdülőpárost. Ami az ifjúsági leányokat illeti: a legnagyobb esélye a 15. kiemelt Harasztovich Fanninak van, akit a nyolcaddöntőbe vár szövetségi kapitánya, Fekete Soma. Fannin kívül Drabant Anita és Dari Helga vesz részt a lengyel bajnokságon. A serdülő lányokat egyedül Adamik Csenge képviseli, aki párosban a lengyel Wiktoria Wrzosek oldalán küzd. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.