UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-05-26 17:34

A Csata DSE csapata lett a serdülő leánykosarasok bajnoka

Hazai pályán, a Ludovika Arénában védte meg serdülő leánybajnoki címét a Csata DSE alakulata, miután a nyolcas döntő fináléjában 90−51-re felülmúlta a BEAC-Újbuda KA kosárcsapatát.

UP-infoUtolsó felvonásához érkezett a kosarasok Ludovika Arénában rendezett serdülő leánybajnoki nyolcas döntője: az aranycsatában a BEAC-Újbuda KA és a Csata DSE nézett farkasszemet. Előzetesen egyértelműen a hazai pálya előnyét élvező, Tursicsné Iván Krisztina által irányított Csata alakulata számított esélyesnek, és nem csupán az imént említett érvek miatt: a legjobb négy között szombaton 70(!) pontos különbséggel győzte le az ősi riválisának számító Vasas Akadémia csapatát.

A Csata DSE serdülőcsapata megvédte bajnoki címét Forrás: MKOSZ
A Csata DSE serdülőcsapata megvédte bajnoki címét Forrás: MKOSZ
A várakozásoknak megfelelően, a hazaiak kezdték jobban a találkozót: az első negyedet 13 pontos differenciával, 23−10-re nyerték meg. Kastl Dóra volt az, aki remekelt (10 pontot dobott 10 perc alatt). A BEAC játékosai valamelyest rendbe rakták a védekezésüket a második negyedre. A különbséget ugyanakkor nem tudták csökkenteni: húsz perc után 41−17 volt az állás a Csatának. A hazaiak játékosa, Toman Petra volt az, aki a harmadik játékrészben is brillírozott: harminc perc után 26 pontig és 9 lepattanóig jutott. Az újbudaiak egyébként összeszedték magukat, szép, hatékony támadásokat vezettek végig, ám ez sem volt elegendő ahhoz, hogy behúzzák az etapot (21−19). Huszonhat pontos hátránynál Tokodi Ildikó tanítványai valószínűleg beletörődtek a fényesen csillogó ezüstérembe. Az utolsó negyedben meglazult a védekezésük, így a Csata utcai lányok most szórhatták a legtöbb pontot: huszonkilencet a tizenöttel szemben. A Csata DSE 90−51-es diadalt aratott, ezzel megvédte serdülőbajnoki címét.

LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKI HATOS DÖNTŐ Végeredmény 1. Csata DSE, 2. BEAC-Újbuda KA, 3. Vasas Akadémia, 4. Soproni Darazsak Akadémia, 5. Kosárlabda Akadémia Pécs, 6. Debreceni KA, 7. Atomerőmű-KSC Szekszárd, 8. Zsíros Akadémia Kőbánya

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.