UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-05-26 17:50

A serdülőkosarasok között a Vasas Akadémia csapata lett a bajnok

A Vasas Akadémia legyőzte a hazai pálya előnyét élvező Debreceni KA együttesét a fiúkosarasok bajnoki nyolcas döntőjének aranycsatájában az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, így a pasarétieké lett a trófea.

UP-infoÚgy tűnik, az A csoport volt a dominánsabb a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban rendezett fiú serdülőbajnoki nyolcas döntőben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a kvartett első két helyezettje, a Vasas Akadémia kosarasai és a Debreceni KA növendékei mérték össze tudásukat az aranycsatában. A pasarétiek az elődöntőben a Zsíros Akadémia Kőbánya alakulatánál, míg a debreceniek a Kecskeméti KA együttesénél bizonyultak jobbnak. A két gárda összecsapását a csoportban egyébként a Vasas magabiztosan nyerte 76−50-re.

A Vasas Akadémia serdülőcsapata lett a bajnok Debrecenben Forras: vasasbasket.hu
A Vasas Akadémia serdülőcsapata lett a bajnok Debrecenben Forras: vasasbasket.hu
Az első negyed meglehetősen szoros volt. Ide-oda ugrált az előny egyik csapattól a másikhoz. Végül három ponttal a piros-kékek húzták be az első tíz percet (21−18). A második felvonást magabiztosan a pasarétiek dominálták. Németh Csanád és Szilágyi Ábel rögtön hat pontot dobott. A debreceni egység kicsit széthullani látszott. Ezt az eredményből is meg lehet állapítani, hiszen hat pontig jutott a negyedben, míg a Vasas húszig. A félidőben 41−24 volt az állás. A debreceniek támadása fellendült, ugyanakkor a védekezésük meglazult. Bazsik Péter alakulata 29 pontig jutott, emellett eltörpült a Hajdú-Bihar megyeiek 14 pontja. A záróetapra tehát 32 pontos előnnyel fordulhatott a Vasas. Ezt az előnyt végül még növelni is tudták: negyvenre. A pasarétiek tehát 89−49-re győzték le a Debreceni KA alakulatát, ezzel megszerezték a serdülőbajnoki címet.

SERDÜLŐ FIÚBAJNOKI NYOLCAS DÖNTŐ Végeredmény 1. Vasas Akadémia, 2. Debreceni KA, 3. Kecskeméti KA, 4. Zsíros Akadémia Kőbánya, 5. Zalakerámia ZTE KK, 6. OSE Lions, 7. PVSK Nemzeti Akadémia, 8. Dombóvári Kosársuli KE

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.