UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2019-05-26 16:29

Sportlövészet: Mészáros Eszter 17 évesen szerzett kvótát Tokióba

Mindössze 17 évesen szerzett olimpiai kvótát Mészáros Eszter a müncheni világkupaversenyen. Szucsák László tanítványa a harmadik magyar sportlövő, aki kiharcolta a jövő évi tokiói ötkarikás játékokon való indulás jogát, a pisztolyos Major Veronika és a puskás Péni István után.

UP-infoMészáros Eszter szerezte meg a harmadik magyar olimpiai kvótát sportlövészetben. A mindössze 17 esztendős versenyző 162.8 körös eredménnyel a hatodik helyen végezve harcolta ki a tokiói ötkarikás játékokon való indulás jogát női légpuskában a müncheni sportlövő világkupaversenyen.

Mészáros Eszter ott lesz Tokióban! Forrás: ISSF
Mészáros Eszter ott lesz Tokióban! Forrás: ISSF
Szucsák László tanítványa már azzal nagy bravúrt hajtott végre, hogy 630.2 körrel a hetedik helyen jutott a fináléba. Már csak egy feladata volt: három európai ellenfeléből kettőt meg kellett előznie, (a döntőben a két kínai és két indiai  sportlövő már nem szerezhetett olimpiai kvótát – a szerk.) mivel ketten kvalifikálhattak erről a megméretésről. Eszter ezt sikeresen abszolválta: csak a román sportlövő végzett előtte, norvég és osztrák riválisát megelőzte. A versenyt az indiai Chandela nyerte 251 körrel. Mészáros így a harmadik magyar sportlövő, aki kiharcolta a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon való indulás jogát, a pisztolyos Major Veronika és a puskás Péni István után. „Ez életem legboldogabb hatodik helyezése, már az első sorozat után éreztem, hogy nagyon jó eredményt érhetek el. A vicces az, hogy a 630.2 kör nem egyéni csúcs, mert lőttem már ennél jobbat egyszer egy tizeddel, egy másik alkalommal meg 1.1 körrel. Igaz, azok hazai versenyek voltak. Nemzetközi viadalon korábban még nem teljesítettem ilyen jól. Az első sorozatot látva lassan, megfontoltan lőttem. Nem tagadom, a döntő előtt kicsit izgultam, mert tudtam, szerencsés esetben a hatodik helyezés is elég lehet az olimpiai kvótához. Még fel sem fogtam, mekkora sikert is értem el” – nyilatkozta a hazai szövetségnak az olimpiai kvótás Mészáros Eszter, aki a gödöllői Török Ignác Gimnázium (TIG) egyesületének versenyzője. További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.