UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2019-05-28 16:56

Kerékpár: magyar siker a lengyel körversenyen, a 20 éves Valter Attila lett a legjobb fiatal

Május 22. és 26. között rendezték a 2.2-es besorolású, ötszakaszos, lengyel Baltyk-Karkonsze országúti kerékpáros körversenyt, melyen a 20 éves Valter Attila (CCC Development Team) legjobb magyarként másodikként zárt, és a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is megszerezte.

UP-info– Hat magyar, köztük a 20 éves Valter Attila is rajthoz állt a lengyel Baltyk-Karkonsze országúti körversenyen, tudósít a bringasport.hu. Rajta kívül Dina Dániel, Dina Márton, Móricz Dániel, Orosz Gergő és Pelikán János (mindannyian Pannon Cycling Team) is ott volt az indulók között. Az ötszakaszos viadal egy 174 kilométeres etappal rajtolt el Kolobrzeg városából, a sprintereknek kedvező szakaszt az idei V4 kerékpárverseny-sorozat magyarországi futamának győztese, Pawel Franczak (Voster-ATS) nyerte. A magyar versenyzők nagy része – a győztessel azonos idővel – a főmezőnnyel érkezett a célba.

A múlt héten rendezték meg a Baltyk-Karkonsze körversenyt Fotó: bringasport.hu
A múlt héten rendezték meg a Baltyk-Karkonsze körversenyt Fotó: bringasport.hu
A verseny egyik döntő jelentőségű etapjának a 11,6 kilométeres egyenkénti időfutam bizonyult, amely 470 méterről rajtolt, és Przel Okrajban ért véget 1046 méteres magasságban. A hazaiak legnagyobb örömére folytatódott a lengyel dominancia: Kamil Malecki (CCC Development Team) teljesítette a legrövidebb idő alatt a távot, miközben Valter Attila (CCC Development Team) mindössze harminchét másodperc hátránnyal az előkelő harmadik helyen zárt. Dina Márton (Pannon Cycling Team) is bejött az első húszban, egészen pontosan a tizenkilencedik helyen. Az utolsó szakasz éppen, hogy átlépte a száz kilométeres távot, ám az öt kategorizált emelkedő rendesen megrostálta a karavánt. A német Christian Koch (LKT Team Brandenburg) nyerte a napot mindössze két másodperccel Valter Attila (CCC Development Team) előtt. Összetettben a lengyel Kamil Malecki (CCC Development Team) megőrizte korábbi  előnyét, megnyerve a versenyt a második helyre fellépő klubtársa, Valter előtt. A magyar kerekes ezzel az újabb kiváló eredményével harminc UCI világranglista-pontot gyűjtött, mindemellett a szakaszokon elért második és harmadik helyeiért is kapott három, illetve egy pontot. Megkoronázva teljesítményét a fiatalok különversenyében, a fehér trikót is magára ölthette. A CCC Development Team egyébként is tarolt, a hegyi összetett kivételével versenyzői mindent megnyertek. „Az utolsó etap tökéletes volt számomra – mondta Valter Attila a versenyt követően csapata weboldalán. – Jó pozícióból indultunk, igyekeztünk kontrollálni az eseményeket. Végig nagyon jó erőben éreztem magam, szerettem volna megnyerni a szakaszt, ami ugyan nem sikerült, de mindezek ellenére elégedett vagyok. Kamil győzött összetettben, én magam második lettem, de a csapatversenyben is mi lettünk a legjobbak. Motiváltak vagyunk, várjuk a következő kihívásokat.” A többi magyar közül Dina Márton a 22., Orosz Gergő a 82., Móricz Dániel a 86., Dina Dániel a 89., míg Pelikán János a 111. helyen zárta az összetett versenyt. További híreink KERÉKPÁRSPORTOKBAN sportági aloldalunkon