UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-05-30 18:01

Papp Kristófot választották az év ifjúsági korú jégkorongozójának

A Magyar Jégkorong Szövetség szezonzáró gálaünnepségén a Madison Capitols 17 éves csatára, Papp Kristóf érdemelte ki a Leveles-kupát, az év legjobb ifjúsági korú játékosának járó elismerést. Az év újonca díjat (Kósa-kupa) a 19 éves székesfehérvári támadó, Mihály Ákos kapta.

UP-infoAnnak ellenére, hogy a korosztályos jégkorong-világbajnokságokon sem az U20-as, sem az U18-as válogatottnak nem sikerült a feljutás, kiváló egyéni teljesítményekből nem volt hiány a 2018–2019-es évadban. A hazai szövetség hagyományos, szezon végi gáláján átadták a legkiválóbbaknak járó címeket.

Papp Kristóf lett az ifjúsági korú játékosa Forrás: Madison Capitols
Papp Kristóf lett az ifjúsági korú játékosa Forrás: Madison Capitols
Ahhoz aligha férhetett kétség, hogy az ifjúsági vagyis U18-as mezőnyben Papp Kristóf volt a legjobb magyar. A 17 esztendős támadó több mint nyolc éve az Egyesült Államokban edződik, nem csoda, hogy a decemberi junior-világbajnokságon a három évvel idősebbek mezőnyében is vezére volt a csapatnak. Olyannyira, hogy a torna végére ő lett a gárda legeredményesebb játékosa. Emellett Amerikában sem fogta vissza magát. A világ talán legnívósabb juniorligájában, az USHL-ben a Madison Capitols együttesének egyik húzóembere volt. Ötvennyolc mérkőzésen 11 gólt szerzett és 27 gólpasszt adott. Karrierje szépen alakul, hiszen a 2020–2021-es szezontól a tervek szerint a Michigan Állami Egyetemen folytatja. Győztest hirdettek az év újonca kategóriában is, amelyben a Fehérvári Titánok 19 éves támadója, Mihály Ákos diadalmaskodott. Az erdélyi születésű támadó 53 mérkőzésen 42 pontot (16 gól, 26 gólpassz) jegyzett a hazai élvonalban, az Erste Ligában. Az év utánpótlásedzőjének a dunaújvárosi Babic Vladimirt választották. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.