UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-06-01 17:57

Bronzérmes a női párbajtőr-válogatott a plovdivi U23-as Eb-n

Megszületett a magyar vívóválogatott első érme a plovdivi U23-as Európa-bajnokságon; a női párbajtőr-válogatott a harmadik helyen zárt.

UP-infoMegszületett az első magyar érem a plovdivi U23-as vívó Európa-bajnokságon; a női párbajtőr-válogatott a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Gnám Tamara, Kardos Edina, Borsody Emma és Dékány Kinga alkotta kvartett a nyolcaddöntőben az izraeli együttessel mérte össze tudását, és sima, 45:31-es diadalt aratott.

Gnám Tamaráék bronzémet szereztek Plovdivban
Gnám Tamaráék bronzémet szereztek Plovdivban
A folytatásban bravúrra volt szükség, hiszen az első helyen kiemelt orosz alakulattal néztek farkasszemet a mieink. Az oroszok sokáig tartották két-háromtusos előnyüket, ez csak a nyolcadik asszó után csökkent egyre. Az utolsó, mindent eldöntő párosításban Gnám Tamarának kellett megfordítania a mérkőzést, és ez sikerült is (41:40-re nyertek a magyarok). A legjobb négy között az olaszokkal találkoztak a lányok. Végzetes találkozásnak bizonyult, hiszen 11 tussal 45:34-re kikaptak. Jöhetett tehát a bronzmérkőzés. Az ütközet nem indult túl jól; két asszó után öt tussal vezettek a lengyelek (8:3). Kardos Kingának köszönhetően egy tusra zárkóztak a mieink (11:10). Barbara Bardych borsot tört Borsody Emma orra alá azzal, hogy ismét három tusnyi előnyt alakított ki a lengyeleknek (18:15). Az ötödik asszóban Gnám Tamara révén felzárkóztak a mieink (25:25). Ez jelentette a mérkőzés fordulópontját, a magyar csapat ezután magához ragadta a vezetést, s végül 45:37-re nyert, ezzel megszerezte az Európa-bajnoki bronzérmet. Női tőr- és férfi kardválogatottunknak nem sikerült meccset nyernie; előbbi az oroszoktól kapott ki 45:40-re, utóbbi pedig a románokkal szemben maradt alul 45:39-re. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.