UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-06-05 14:04

Lemásolná Phil Taylor megismételhetetlen sorozatát a 13 éves dartsos, Leighton Bennett

Az egyik legígéretesebb dartsjátékosnak tartják a 13 éves Leighton Bennettet. Az angol fiú januárban az öt évvel idősebbek világbajnokságán diadalmaskodott, dobott már kilencnyilast, és célja, hogy minden idők legnagyobbjához, Phil Taylor hasonlóan, ő is tizenhatszoros világbajnokká váljon.

Az elmúlt években óriásit nőtt a darts népszerűsége itthon és világszerte egyaránt, a decemberi időszakban a szokásos év végi PDC-világbajnokság az egyik legnépszerűbb sporteseménynek számít és a tábla előtt is mind többen kipróbálják magukat. A darts ráadásul az igazi „kortalan” sportág, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Phil Taylor 57 évesen még vb-döntőt játszott.

Leighton Bennett és a tizenhatszoros világbajnok példakép, Phil Taylor Fotó: Taylor Lanning
Leighton Bennett és a tizenhatszoros világbajnok példakép, Phil Taylor Fotó: Taylor Lanning
A másik véglet pedig a 13 esztendős Leighton Bennett, aki a nála öt évvel idősebbek világbajnokságán diadalmaskodott. A januári fináléban, amelyet egyébként a BDO-vb keretébe tartoztak a 16 éves Nathan Girvant múlta felül 3–0-ra. „Fantasztikus tudni, hogy megdöntöttem egy rekordot, és immár én vagyok a valaha volt legfiatalabb ifjúsági világbajnok – mondta Bennett nem sokkal a győzelme után. –  De biztos, hogy nem szeretnék megállni ennyinél, történelmet szeretnék írni. Célom, hogy ugyanazt elérjem a dartsban, mint Phil Taylor.” Bár a tizenhatszoros világbajnok sikerei még távoli célnak látszanak, Bennett a korosztályos vb-címe óta sem tétlenkedik, áprilisban például az első kilencnyilas (vagyis tökéletes) legjét is megdobta. Na, meg a nagy példakép Phil Taylor ellen is a tábla elé állhatott. A már visszavonult dartszseni mellett egy másik angol játékosra néz fel a leginkább. „Mindig is Phil Taylor volt a példaképem, az ő mérkőzéseit néztem, neki szurkoltam. Az aktív játékosok közül viszont Rob Cross a kedvencem. Egészen elképesztő, amit az elmúlt években csinált, emellett pedig nagyon kedves ember.” Bennettet már le is szerződtette az egyik legnagyobb dartos sportszergyártó, a (korábban Phil Taylort is foglalkozató) Target. Azaz „menthetetlenül” elindult a profivá válás útján. „Szinte az egész életem a dartsról szól. Napi négy-öt órát gyakorlok, hazajövök az iskolából, beszélek néhány percet a szüleimmel, de utána azonnal indulok a tábla elé. Erre van szükség, ha nagy célokat szeretnék elérni.” További korosztályos híreink DARTSBAN a sportági aloldalunkon.