UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-06-07 12:30

Vívó Eb: négy juniorkorú sportoló a felnőttkeretben

Öt újonc és (átfedésben) négy utánpótláskorú sportoló készülhet a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságra a Magyar Vívószövetség döntése értelmében.

muhari-kadet-vb_511x365_acf_cropped
muhari-kadet-vb_511x365_acf_cropped
A vívószövetség csütörtöki elnökségi ülésen a leglényegesebb napirendi pont a másfél hét múlva, Düsseldorfban sorra kerülő Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott kijelölése volt – olvasható a hunfencing.hu-n. Az eredeti tervek alapján most szavazták volna meg a budapesti vb-n pástra lépő küldöttséget is, ám végül akadtak olyan fegyvernemek, amelyeknél a kis különbségek okán csak az Eb-t követően hirdetnek végleges keretet. Ami viszont biztos: Németországban öt Eb-újonc lép majd pástra – már ami a felnőtt korosztályt illeti. Közülük ketten éppen 2018-ban nőtték ki a juniorkorosztályt, Nagy Kinga és Pásztor Flóra. Andrásfi Tibor és Koch Máté csak ősszel öregszik ki, a felnőtt magyar bajnok Muhari Eszter pedig még a kadétkorosztályt sem hagyta (papíron) a háta mögött. Szintén utánpótláskorú versenyzőként bizonyíthat a felnőttek között a 2017-es tbiliszi Eb-n már bronzérmet is nyert Pusztai Liza.

A düsseldorfi Európa-bajnokságon (június 17-22.) résztvevő magyar válogatott. Férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Mészáros Tamás (UTE), Mátyás Bálint (Törekvés), Németh András (Honvéd). Női tőr: Kreiss Fanni (UTE), Kondricz Kata (Honvéd), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE, csak egyéni), Pásztor Flóra (Törekvés, csak csapat). Férfi párbajtőr: Koch Máté (Vasas), Siklósi Gergely (Honvéd), Rédli András (Honvéd), Andrásfi Tibor (BVSC, egyéni), Berta Dániel (Honvéd, csapat). (Ebben a fegyvernemben a vb-n egyéni indulónak Andrásfi Tibor helyett Nagy Dávidot szavazta meg az elnökség.) Női párbajtőr: Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Muhari Eszter (Honvéd), Szabó Réka (BVSC, csak egyéni), Nagy Kinga (Diósgyőr, csak csapat). Férfi kard: Szilágyi Áron (Vasas), Szatmári András (MTK), Decsi Tamás (Kertváros), Gémesi Csanád (Gödöllő). Női kard: Márton Anna (MTK), Pusztai Liza (BVSC), Katona Renáta (Vasas), Mikulik Júlia (Honvéd, egyéni), László Luca (UTE, csapat).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.